0
Makkelijke wortelsoep
Oké, wortelsoep klinkt misschien vies, maar dit recept is super lekker, makkelijk en snel! Goed om veel groente binnen te krijgen zonder dat je het echt door hebt.
Wat heb je nodig:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gr wortelen
- 1 liter groentebouillon
- 1 el kerriepoeder
- 1 el italiaanse kruiden
- 1 tl sambal
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Garnering
- Peterselie
- Citroensap
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Pijnboompitten
Bereiding:
- Snipper de ui.
- Pers het teentje knoflook uit in een grote pan, scheutje olijfolie erin en doe de uitjes erbij.
- Bak de uitjes tot ze een beetje glazig zijn, dan snijd je de wortelen in wat kleinere stukjes en gooi bij bij de ui.
- Dan voeg je de kruiden, sambal en de bouillon toe.
- Als de wortels een beetje zacht zijn gekookt, pureer je alles met de staafmixer tot een mooie glade soep.
Om de soep nog extra op smaak te brengen doe ik er een peterselie mengsel overheen en wat pijnboompitten.
- Snijd de peterselie fijn.
- Dan doe je de peterselie in een bakje en pers je de citroensap en knoflook er boven uit.
- Wat olijfolie er doorheen tot het lekker nattig is en dan met wat peper en himalaya zout op smaak brengen.