Heerlijke salade met gebakken spekjes en verse kastanje champignons
De lente staat weer voor de deur, tijd voor een lekkere lichte salade. Heb je niet niet altijd zin en tijd om uitgebreid te koken, maar je wilt wel iets gezonds en lekkers eten, dan is een makkelijke maaltijdsalade de perfecte uitkomst. Deze salade vind ik erg lekker vanwege het zoutige van de spekjes, zoetige van de balsamico, nootachtige smaak van de kastanje champignons en de lekkere bite van de pijnboompitjes. In een korte tijd heb je iets heerlijks op tafel staan.
Benodigdheden
- 1 zak Veldsla
- 1 Bosui
- 100 gr spekjes
- 1 bakje kastanje champignons
- Handje vol pijnboompitten
- 1 el Balsamico
- Klein teentje knoflook geperst
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1 el Olijfolie
Bereiding
- Snij de kastanje champignons in plakjes of in partjes, wat je zelf lekkerder vindt.
- Verhit een pan op het vuur met een scheutje olijfolie, bak de champignons tot ze een lekker bruin kleurtje krijgen.
- Bak vervolgens de spekjes tot ze lekker knapperig zijn, maar niet te donker. Daarna bak je de pijnboompitjes kort aan tot ze mooi gekleurd zijn.
- Doe de balsamico, olijfolie en de knoflook in de slaschaal en meng tot een lekkere dressing.
- Snijd de bosui in kleine ringetjes en roer daarna de veldsla en de bosui door de dressing.
- Strooi de champignons, spekjes en pijnboompitjes erover heen.
- Daarna breng je het op smaak met wat peper en himalaya zout en je hebt een heerlijke salade!
- Lekker voor de variatie is om wat kleine bolletjes mozzarella er door te doen en een scheutje citroensap voor de frisheid.
Eva
Jumss! Ik heb het gemaakt, een heerlijk gerecht!!
EerlijkerEten
Leuk om te horen Eva, bedankt voor je berichtje! :)