0
Vegan pudding jars
Wil je je gasten verassen met een mega smaakvol dessert? Dan zijn deze vegan pudding jars waar je naar op zoekt bent! Ook leuk om als cadeau te geven en je kunt variëren met de bodem en topping.
Wist je dat: kokos boordevol vitamine C zit, wat weer zorgt voor een goede ijzeropname van het lichaam. Daarnaast helpt het je cellen gezond te houden door de hoeveelheid antioxidanten die erin zitten en we weten allemaal hoe belangrijk die zijn voor een goede gezondheid.
Ook dit recept is gecreëerd volgens de Chinese 5 elementen, hier vindt je daar meer informatie over.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan pudding jars
Goed voor 6 jars van 250 ml
- 500 ml kokosmelk
- 28 gr maizena
- 50 gr agave
- snufje gemberpoeder
- snufje Himalaya zout
- 1 tl vanille
- snufje kurkuma
Voor de topping
- 50 gr aardbeien
- scheutje agave naar smaak
- scheutje citroen naar smaak
Voor de bodem
Keukenbenodigdheden
- Glazen potjes met een deksel
- Pannenlikker
- Keukenweegschaal
- Garde
- Steelpan
- Blender
Bereiding
- Maak eerst de bodem en schep wat bodem in elke jar en druk goed aan met een lepel, ongeveer 0,5 cm.
- Pak een beslagkom, pannenlikker en een keukenweegschaal
- Doe alle ingrediënten van de pudding in de steelpan en mix goed met de garde tot er geen klontjes meer in zitten
- Zet de pan op het middelhoog vuur en blijf roeren tot het gaat koken, zet dan het vuur laag en blijf nog 1 minuut goed roeren, je merkt dat het al mooi dik aan het worden is
- Schenk de pudding in de potjes en dek af met de deksels, maar draai ze nog niet dicht
- Laat de potjes afkoelen en zet ze dan in de koelkast voor een paar uur
- Maak de topping door alle ingrediënten in een blender te doen en schenk vervolgens het mengsel op de potjes. Top af met wat kokosrasp en eventueel eetbare bloemetjes en geniet!