Chocolade pudding jar

  -  Comfort Food   -  Chocolade pudding jar
chocolate pudding jar

Chocolade pudding jar

Als cacao liefhebber maak ik deze vegan chocolade pudding jars heel regelmatig, zeker maandelijks. Ik varieer er op los met verschillende bodem, dan de chocolade pudding en dan een lekkere frambozen topping of aardbeien. Het is zo vol van smaak en, zoals jullie ondertussen wel gewend zijn, zonder gerafineerde suikers dus een prima guiltless pleasure!

Wist je dat

Cacao naast essentiële mineralen en antioxidanten ook veel van het stofje fenylalanine bevat? Deze stof zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. Het is een echte hartopener and werkt stress verlagend, maar dan wel als je de goede pure, liefst onbewerkte cacao eet ;)

Wat heb je nodig voor de vegan chocolade pudding

Goed voor 6 jars van 250 ml

  • 500 ml kokosmelk
  • 25 gr maizena
  • 50 gr agave
  • snufje gemberpoeder
  • snufje Himalaya zout
  • 1 tl vanille
  • 10 gr cacao poeder

Voor de topping

Chia Jam

Keukenbenodigdheden

Bereiding van de vegan Chocolade pudding

  1. Maak eerst de bodem en schep wat bodem in elke jar en druk goed aan met een lepel, ongeveer 0,5 cm.
  2. Pak een beslagkom, pannenlikker en een keukenweegschaal
  3. Doe alle ingrediënten van de pudding in de steelpan en mix goed met de garde tot er geen klontjes meer in zitten
  4. Zet de pan op het middelhoog vuur en blijf roeren tot het gaat koken, zet dan het vuur laag en blijf nog 1 minuut goed roeren, je merkt dat het al mooi dik aan het worden is
  5. Schenk de pudding in de potjes en dek af met de deksels, maar draai ze nog niet dicht
  6. Laat de potjes afkoelen en zet ze dan in de koelkast voor een paar uur
  7. Maak de topping door alle ingrediënten in een blender te doen en schenk vervolgens het mengsel op de potjes. Top af met wat kokosrasp en eventueel eetbare bloemetjes en geniet!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1