0
Venkelsalade voor een frisse adem
Een heel makkelijk en snel en gezond bijgerecht op tafel zetten? Maak dan deze frisse salade. Dit venkel recept is zo simpel en lekker en daarmee dus een ideaal bijgerecht. Daarnaast heeft het ook nog een aantal gezondheidsvoordelen.Waarom is venkel gezond?
Venkel werd vroeger gebruikt als medicijn door onder andere de oude Grieken en Romeinen. Het is rustgevend voor je ingewanden, helpt mee aan een betere spijsvertering en is goed tegen flatulentie. Daarnaast beweerde men dat je scherper zou gaan zien als je regelmatig venkel zou eten. De essentiële oliën van venkel worden ook vaak gebruikt om natuurlijke mondverfrissers te maken! Dat zou je niet denken als je zo’n vreemde knol ziet liggen toch? Bijgerecht voor 4 personenWat heb je nodig:
- 1 stevige venkelknol
- Sap van 1 citroen
- ½ kop virgine olijfolie
- Handjevol kappertjes
- Vers gemalen peper
~ adv. ~
Bereiding
- Snijd de knol doormidden en dan in hele dunne plakjes. Je kunt ook de keukenmachine fijnsnijder gebruiken.
- Meng het citroensap, olijfolie, peper en de kappertjes en giet de dressing erover.
- Goed door elkaar mengen en je bent klaar!