0
Perfecte prei quiche met champignons
Een quiche, heerlijk! Je kunt er zo mee variëren qua smaakcombinaties en ik vind het er altijd zo gezellig uitzien. Dit keer hebben we een vegetarische prei quiche met champignons gemaakt. We eten al bijna nooit vlees om verschillende redenen, maar vaak denken mensen dat het lastig is of dat je dan echt iets mist in je maaltijd. Om jullie te laten zien dat je zonder vlees ook ontzettend lekker kunt eten en het niet eens zult missen, gaan we jullie de komende tijd inspireren met smaakvolle vegetarische recepten. Let’s start met de prei quiche! We maken de quiche/ taart from scratch, maar je kunt eventueel voor de bodem ook (spelt) bladerdeeg gebruiken.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de prei quiche
Voor de bodem
- 225 gr speltbloem
- 225 gr biologische kwark
- 3 a 4 el olijfolie
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de vulling
- 250 gr kastanjechamignons
- 2 preien
- 1/2 courgette
- 1/2 chili peper
- 2 paprika’s (ik heb een oranje en gele paprika gebruikt voor de kleurvariatie)
- Handje verse tijm
- 100 ml witte wijn
- 4 biologische eieren
- 200 ml room
- 1 el speltbloem
- 75 gr geraspte parmezaan
- 1 bol goede biologische mozzarella
- Handje cashewnoten
- Handje pijnboompitten
- peper en himalaya zout naar smaak
Bereiding
- Bereid de bodem als je geen bladerdeeg gebruikt: Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed er een mooi deeg van. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is.
- Strooi wat bloem op een grote snijplank en rol het deeg goed dun uit met de deegroller (zodat het groot genoeg is voor je quichevorm)
- Vet de quichevorm in en verdeel het deeg over de quichevorm. Prik er wat gaatjes in met een vork zodat het lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de knoflook fijn, de champignons in vieren, de prei in ringen, de courgette en paprika in stukjes en de peper ook heel fijn
- Verhit een wok met wat olie en fruit daar de knoflook en peper in aan
- Voeg vervolgens de rest van de groente, behalve de champignons, toe en breng op smaak met peper en himalaya zout
- Giet de wijn bij de groente en laat de groente gaar worden (ongeveer 5 minuten)
- Snijd de mozzarella in kleine stukjes en ris de blaadjes van de tijmtakjes af
- Verhit een andere pan met wat olie en bak daar de champignons samen met de tijm in, breng ook op smaak met peper en himalaya zout
- Meng de groente door elkaar samen met de cashewnoten
- Pak een beslagkom en klop daar de eieren in los
- Roer er vervolgens de eetlepel speltbloem, room en kaas doorheen
- Verdeel de groente over de quiche bodem en schenk het ei mengsel eroverheen
- Top met de mozzarella en de pijnboompitten
- Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten en geniet!