Oersimpele olijventapenade
Het voelt af en toe al zomers maar het is in Nederland nog wel even wachten op de terrasjes met tapas, die heerlijke hapjes die je op tafel kunt zetten met een glaasje wijn erbij. Wil je toch alvast zelf tapas maken? Begin dan gewoon met een simpele basis: olijventapenade. Je hebt natuurlijk heel veel verschillende soorten tapas, maar een olijventapenade is wel één van de basis tapas. Heel makkelijk te maken en olijven zijn natuurlijk erg gezond. Deze keer heb ik een mix gemaakt van zwarte en groene, maar varieer er lekker op los en gebruik de olijven die jij het lekkerst vindt.
Wat heb je nodig:
- 100 gr zwarte olijven (ontpit)
- 100 gr groene olijven (ontpit)
- Beetje citroenrasp van de schil
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovis
- Scheut olijfolie
Benodigdheden:
~ adv. ~
Bereiding
- Ontpit de olijven (olijven met pit hebben een vollere smaak, maar je kunt natuurlijk ook ontpitte olijven gebruiken)
- Kneus de knoflook en snijd in vieren
- Doe de olijven, knoflook, citroenrasp, ansjovis en olijfolie in de keukenmachine tot je een mooie mix hebt (niet te lang, want dan wordt het meer een papje)
- Serveer in een bakje en je hebt heerlijke zelfgemaakte olijventapenade.
Marieke
ik zie hier heerlijke recepten voorbij komen. Hier wordt vaak een keukenmachine voor gebruikt. Welke keukenmachine heb jij hiervoor?
EerlijkerEten
Bedankt voor je berichtje Marieke! Een goede keukenmachine is inderdaad erg handig. Wij gebruiken een keukenmachine van Philips en zijn er ontzettend blij mee. Vooral omdat deze nogal compleet is qua opties, kun je er ontzettend veel mee!