No-meat Meatloaf

  -  Diner   -  No-meat Meatloaf
No-meat meatloaf

No-meat Meatloaf

Een fan van meatloaf maar op zoek naar een vegetarische variant? Deze vegan ‘no-meat meatloaf’ is gemaakt van onder anderen zwarte bonen, kikkererwten en vegan BBQ saus! Dit gehaktbrood is super laag in cholesterol, zit vol met proteïne en heeft een heerlijke smaak vol met gezonde voedzame ingrediënten.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de ‘no-meat Meatloaf’?

  • 1 blik kikkererwten, bewaar het vocht uit het blik en spoel de kikkererwten goed schoon
  • 2 blikken bonen, goed schoon gespoeld
  • 90 gram havermout
  • 130 gram maismeel
  • 45 ml liquid smoke
  • 1/2 blik vocht van de kikkererwten
  • 10 ml olijfolie of 30 ml groentebouillon als je geen olie wilt gebruiken
  • 1 grote ui
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • himalaya zout of Keltisch zeezout
  • Worcestershire saus
  • 120 ml groente bouillon
  • 80 ml ketchup
  • BBQ saus zie recept op eerlijkereten
  • Een ovenschaal

Handig om te hebben

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de kikkererwten in de keukenmachine en vermaal ze tot een spread en doe dit in een grote kom.
  3. Doe hetzelfde met het ene blik bonen en doe dit mengsel bij de kikkererwten spread.
  4. Vermaal het tweede blik bonen ook maar laat dit mengsel maar voor de helft fijnmalen zodat je enigszins nog ‘bite’ houdt. Doe dit ook in de grote kom.
  5. Vermaal de havermout totdat het de substantie van meel heeft en voeg dit er ook aan toe.
  6. Voeg het maismeel, de liquid smoke en vocht van de bonen toe aan het mengsel.
  7. Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en voeg de olijfolie of groentebouillon naar voorkeur toe. Wanneer het is opgewarmd bak je de ui totdat deze glazig wordt. Vervolgens doe je hier de Italiaanse kruiden, zout en peper bij en roer je dit goed door elkaar.
  8. Doe de worcestershire saus hierbij samen met de groente bouillon en de ketchup. Roer net zo lang totdat de ketchup helemaal is ‘opgenomen’ in het mengsel. Vervolgens spatel je dit mengsel door het bonen mengsel en roer je dit goed door zodat alle smaken goed vrijkomen.
  9. Nu is het tijd om je gehaktbrood in de ovenschaal te scheppen. Druk je mengsel goed aan en zorg ervoor dat het ook in de hoekjes goed is aangedrukt zodat het een mooie vorm behoudt.
  10. Als laatste smeer je de BBQ saus over de meatloaf heen en doe je hem voor 1 uur en 20 min. in de voorverwarmde oven. De meatloaf is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er weer schoon uit komt. Laat hem dan 10-15 min afkoelen voordat je het aansnijdt en er mooie plakken van maakt.
  11. Aanvallen!

Meatloaf 2 No-meat meatloaf

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1