0
Healthy BBQ-saus
Wie houdt er nu niet van BBQ-saus? Zoet, pittig en het geeft soms net even die extra wow-factor bij een gerecht. Je kunt het bij verschillende gerechten eten zoals over de ‘Meatloaf‘ die ook op m’n blog staat, maar ook met aardappels of over een salade. Het hoeft niet altijd een ongezonde variant te zijn, deze BBQ- saus is namelijk helemaal healthy. Puur, geen gekke toevoegingen en alleen maar wholefoods. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de healthy BBQ-saus?
- 240 ml tomatensaus
- 3 teentjes knoflook
- 60 ml appelcider azijn
- 15 ml ahorn of agave
- 45 gram bruine suiker of kokosbloesem suiker
- snuf zou, paprikapoeder en uienpoeder
- Komijn
- Cayennepeper
- Witte peper
- 15 ml limoensap
- 1 peper in adobo saus
- 5 ml olijfolie
- Koriander
- Maizena
Bereiding
- Mix de maizena met wat water tot een gladde massa en zet dit even aan de kant.
- Doe alle ingrediƫnten voor de saus in een blender en blend net zo lang tot een geheel. Voeg kruiden toe naar in hoeveelheden naar voorkeur.
- Wanneer alles door elkaar zit doe je het mengsel in een pan en breng je dit op laag vuur aan de kook voor 20 min. Vergeet niet om ondertussen goed te blijven roeren.
- Dan zet je het vuur laag en voeg je het maizena mengsel toe aan de saus. Blijf net zo lang roeren tot de saus een glad geheel is geworden.
- Als de saus iets ‘dikker’ wordt laat je het nog voor ongeveer 5 min. staan op het vuur.
- En klaar is je ‘healthy BBQ-saus!’