0
Meesterlijke klassieke mosselen
De klassieke manier om mosselen te maken blijft wel één van de lekkerste manieren vind ik zelf! Witte wijn, prei, wortel, ui, andere groente naar keuze en wat verse peterselie. De perfecte combinatie eigenlijk voor wijn & spijs. Een lekkere droge witte wijn en mosselen gaan heel goed samen.
Wist je dat: mosselen ontzettend rijk zijn aan eiwitten en nauwelijks vet bevatten? Plus nog een voordeel, mosselen zitten boordevol vitaminen zoals B12 en C. Pas alleen wel op met het eten van mosselen als je gevoelig bent voor cholesterol.
Tip: in de webshop van Lidl vind je goede wijnen voor wijn-spijs combinaties. Daar hebben wij de wijn ook vandaan: Domaine Gadais. Overigens komen de mosselen ook gewoon bij de Lidl vandaan.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de klassieke mosselen
- Witte wijn
- Mosselen
- 1 hele prei
- 1 grote wortel of twee kleinere
- 2 uien
- 1/2 bosje peterselie
Bereiding
- Was de mosselen en haal de kapotte en open mosselen eruit
- Snijd alle groente in reepjes
- Doe de mosselen samen met de groente in een grote (mossel) pan en schenk de wijn erbij
- Zet de pan met deksel op hoog vuur en hussel na een paar minuten om
- Als de mosselen open zijn kun je ze serveren