Kabeljauw foliepakketjes voor op de BBQ
Zomer staat gelijk aan BBQ’en. Je kunt je achtertuin niet inlopen zonder dat de heerlijke barbecue geuren je tegemoet komen. Het water loopt je in de mond, ja we gaan ook barbecueën! Vega, vegan, vis, vlees, alles is mogelijk. Zelf eet ik eigenlijk geen vlees meer, net als lactose en gluten. Sommige mensen vinden het dan een behoorlijke uitdaging wat je nog kunt eten bij een BBQ. Ik laat jullie zien dat het helemaal niet lastig is en je minstens net zo lekker kunt eten, al dan niet lekkerder ;) Vandaag staan de kabeljauw folie pakketjes voor op de BBQ op het menu. Inspiratie heb ik opgedaan uit het zomerboekje van de Lidl webshop, ik zag allemaal folie pakketjes met verschillende vullingen en zeekraal staan. Zeekraal is lekker zoutig en past heel mooi bij vis. Het is makkelijk te maken en super smaakvol!
Wat heb je nodig voor de kabeljauw foliepakketjes voor op de barbecue
- 2 kabeljauwfilets
- 1 bakje zeekraal
- 2 teentjes knoflook
- Flinke scheut olijfolie
- 1/2 citroen
- Snufje cayennepeper
- peper en himalaya zout naar smaak
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Steek de barbecue aan
- Scheur 2 grote vellen aluminiumfolie af (groot genoeg voor de vis)
- Snijd de citroen in dunne plakjes
- Leg in het midden van een stuk folie de kabeljauw en besprenkel die met olijfolie en een beetje citroensap
- Kneus een teentje knoflook en leg die op de vis samen met een plakje citroen
- Breng op smaak met cayenne, peper en himalaya zout en vouw de folie goed dicht
- Leg op de BBQ voor ongeveer 15 minuten
- Haal de kabeljauw folie pakketjes van de barbecue, sla ze open en leg ze op de borden en eet smakelijk!