Goudbruin glutenvrij naanbrood
Dat ik de afgelopen tijd veel Aziatische recepten heb geplaatst komt omdat ik een uitgebreide rijsttafel moest maken voor 12 man. We hebben werkelijk een hele dag in de keuken gestaan, maar het resultaat was het helemaal waard! Ik weet dat naanbrood Indiaas is maar toch vind ik het heerlijk om het in een pan Indonesische rendang te dopen, Thaise curry of natuurlijk gewoon bij een Indiaas gerecht.
Normaal gesproken wordt een naan bereid in een tandoor (dat is een Indiase oven in de vorm van een ton of cilinder) of in een kleioven. Omdat we die natuurlijk niet in de keuken hebben maken we het glutenvrije naanbrood gewoon in de pan. Niet zo fluffy als ik had gehoopt, maar alsnog erg lekker!
Naan glutenvrij?
Normaal gesproken zitten er helaas gluten in een naanbrood. Een leuke uitdaging om dus juist een glutenvrij naanbrood zelf te maken. Ik ben enorm verrast hoe makkelijk het was en hoe lekker het is geworden!
Ingrediënten voor 2 stuks glutenvrij naanbrood
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 240 ml water
- 2 el olijfolie
- 1 tl chili
- 1 tl oregano
- 1 tl knoflook
- snufje himalaya zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een beslagkom en roer goed door totdat de klontjes eruit zijn
- Laat het een uur (of langer) staan zodat het water goed wordt opgenomen door de kikkererwtenmeel
- Verhit een pan met wat kokosolie en giet daar de helft van het beslag in
- Bak aan beide kanten goudbruin (ongeveer 5-6 min per kant) en herhaal
- Het zijn meer een soort dunne naanbrood pannenkoeken maar het doet niets af aan de smaak!