0
Gepofte zoete aardappel met makreel vulling
Zoete aardappel is een ingrediënt waar je alle kanten mee op kunt! Ik gebruik het in heel veel gerechten. Meestal is het een onderdeel van, maar in dit gerecht is de zoete aardappel de absolute smaakmaker. De gepofte zoete aardappel met makreel vulling is makkelijk te maken en smaakt echt ontzettend lekker! Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar geloof me, de combinatie maakt het recept juist tot iets heel bijzonders. Je kunt per persoon één aardappel aanhouden als portie.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de gepofte zoete aardappel met makreel vulling
Voor 4 personen
- 4 middel grote zoete aardappels
- 2 makrelen
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 bosui
- handjevol pijnboom pitten
- 2 tl chili poeder
- 8-10 zongedroogde tomaatjes
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Was de zoete aardappels goed, schillen hoeft niet
- Dep de aardappelen droog met wat keukenpapier en wikkel ze in aluminiumfolie
- Prik er een paar gaatjes in en zet ze in de oven voor minimaal 60 minuten
- Als de aardappels nog 10 minuten moeten begin je aan de makreel vulling
- Maak de makreel schoon (of misschien heb je al filet)
- Snijd de zongedroogde tomaten en de bosui in kleine stukjes
- Pak een grote kom en doe daar de yoghurt, zongedroogde tomaatjes (met 1 el olie uit de pot), bosui en kruiden in
- Meng goed door en voeg dan de makreel toe (het makkelijkste is om die met een vork uit elkaar te trekken in plukjes)
- Proef of het goed op smaak is anders kun je eventueel nog wat extra kruiden toe voegen
- Rooster dan de pijnboom pitten en haal de aardappels uit de oven
- Snijd de aardappel voorzichtig over de lengte doormidden (maar niet helemaal door)
- Vul op met de makreel vulling en top met de pijnboom pitten en geniet ervan!