Ovengebakken BBQ chips

  -  Comfort Food   -  Ovengebakken BBQ chips
gezonde chips maken

Ovengebakken BBQ chips

Chips is qua hartige snacks mijn favoriet. Ik weet dat noten gezonder voor je zijn, maar soms mag je best iets eten wat niet zo gezond is. Dat doe ik dan ook zeker, alleen dacht ik, waarom ga ik niet gewoon zelf gezonde chips maken? Als dat minder slecht voor je is en lekkerder smaakt, why not? Dus bij deze het recept om zelf gezonde BBQ chips te maken :) Voor de variatie heb ik de helft gemaakt met BBQ smaak en de andere helft met peper en himalaya zout. Customize je chips dus naar eigen smaak!

gezonde chips van zoete aardappel

gezonde chips kruiden

gezonde chips van zoete aardappel

Voor 1 schaal chips

Wat heb je nodig:

  • 4 zoete aardappelen (geschild)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el bbq kruiden
  • 2 el peper en himalaya zout

BBQ kruiden

  • 2 el paprikapoeder
  • 1 1/2 el chilipoeder
  • 1 1/2 el knoflookpoeder
  • 1 el zout
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el cayenne peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes (ik heb mijn keukenmachine ervoor gebruikt)
  3. Roer de helft van de plakjes aardappel door de helft van de olijfolie en de BBQ kruiden
  4. Roer de andere helft van de plakjes aardappel door de overgebleven olijfolie en de peper en de zout
  5. Leg elk plakje aardappel op een bakplaat met bakpapier
  6. Doe voor 20-25 minuten in de oven en schep halverwege om
  7. Laat het afkoelen voordat je ervan gaat genieten!

gezonde chips van zoete aardappel

gezonde chips recept

Comments: 6

  • Kim
    19 januari 2015

    Hallo! Moet ik de chips omdraaien na zo’n 20 minuten en dan weer 20 minuten bakken of in totaal 20 minuten bakken en draaien na 10 minuten?

  • Marijke
    2 december 2013

    Met veel goede moed begon ik vanavond om dit lekkernij te maken voor de eerste keer. Helaas branden bij mij de chips rond de 20 minuten allemaal aan! Ze zijn dan nog niet klaar want ze zijn nog zacht maar worden en allemaal zwart:( Wat doe ik verkeerd?

      • Eva
        31 januari 2014

        Of met een dunschiller.
        Alleen is extra virgen olijfolie beter voor koude gerechten (zonder verhitting), om te bakken gebruik je beter de milde olijfolie, en dan nog onder de 180ºC.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1