Ovengebakken BBQ chips
Chips is qua hartige snacks mijn favoriet. Ik weet dat noten gezonder voor je zijn, maar soms mag je best iets eten wat niet zo gezond is. Dat doe ik dan ook zeker, alleen dacht ik, waarom ga ik niet gewoon zelf gezonde chips maken? Als dat minder slecht voor je is en lekkerder smaakt, why not? Dus bij deze het recept om zelf gezonde BBQ chips te maken :) Voor de variatie heb ik de helft gemaakt met BBQ smaak en de andere helft met peper en himalaya zout. Customize je chips dus naar eigen smaak!
Voor 1 schaal chips
Wat heb je nodig:
- 4 zoete aardappelen (geschild)
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el bbq kruiden
- 2 el peper en himalaya zout
BBQ kruiden
- 2 el paprikapoeder
- 1 1/2 el chilipoeder
- 1 1/2 el knoflookpoeder
- 1 el zout
- 1 el zwarte peper
- 1 el cayenne peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes (ik heb mijn keukenmachine ervoor gebruikt)
- Roer de helft van de plakjes aardappel door de helft van de olijfolie en de BBQ kruiden
- Roer de andere helft van de plakjes aardappel door de overgebleven olijfolie en de peper en de zout
- Leg elk plakje aardappel op een bakplaat met bakpapier
- Doe voor 20-25 minuten in de oven en schep halverwege om
- Laat het afkoelen voordat je ervan gaat genieten!
Kim
Hallo! Moet ik de chips omdraaien na zo’n 20 minuten en dan weer 20 minuten bakken of in totaal 20 minuten bakken en draaien na 10 minuten?
EerlijkerEten
Hallo Kim! De totale baktijd is 20-25 minuten, dus na 10 minuten omdraaien. Succes en eet smakelijk!
Marijke
Met veel goede moed begon ik vanavond om dit lekkernij te maken voor de eerste keer. Helaas branden bij mij de chips rond de 20 minuten allemaal aan! Ze zijn dan nog niet klaar want ze zijn nog zacht maar worden en allemaal zwart:( Wat doe ik verkeerd?
EerlijkerEten
Hoi Marijke,
Wat jammer dat ze aangebrand zijn! Je zou de oven natuurlijk iets lager kunnen zetten. Hoe dun heb je de chips gesneden? Het beste is om ze allemaal even dik te snijden met bijvoorbeeld een keukenmachine. Veel succes!
Eva
Of met een dunschiller.
Alleen is extra virgen olijfolie beter voor koude gerechten (zonder verhitting), om te bakken gebruik je beter de milde olijfolie, en dan nog onder de 180ºC.
EerlijkerEten
Bedankt voor je aanvulling Eva!