0
Klassieke garnalen cocktail met een pittig randje
Alles met garnalen vind ik lekker, voor een goede ‘Gamba’s al Ajillo’ of ‘Pil Pil’ kunt je mij ’s nachts wakker maken! Toen ik dit recept tegen kwam (ja, weer van Jamie Oliver) was het ook geen wonder dat ik bijna rennend naar de supermarkt ging om de ingrediĆ«nten te halen om het in elkaar te kunnen flansen. De klassieke garnalencocktail met een pittig randje. Meestal eten we een garnalen cocktail als voorgerecht, maar dit recept kun je prima voor het avondmaal gebruiken. Door het pittige randje en de zelfgemaakte zongedroogde tomaten focaccia heb je een volledige maaltijd. Dat wordt genieten geblazen!
~ adv. ~
Garnalencocktail recept
Voor de salade
- 100 gr Hollandse garnalen
- 100 gr rivierkreeftjes
- 100 gr gepelde grote garnalen (in knoflook en rode peper gemarineerd)
- 1 krop romaine sla
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 2 lente uitjes
- 3 grote tomaten
- 5 cherrytomaatjes
- 1 citroen
Voor de saus
- 70 gr bio yoghurt
- 2 tl tomatenketchup
- 1 tl tabasco of chipotle
- 1 tl peper
- 1 tl Worcestershire sauce
- 1 tl citroensap
- 1 tl chili
Voor het tomatenbrood
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr zongedroogde tomaten
- handje olijven
- 2 takjes basilicum
- 1 tl himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1 tl chilipeper
- scheutje water
Bereiding
- Doe het zelfrijzend bakmeel, zongedroogde tomaten, olijven, basilicum, zout en chilipeper in de keukenmachine en mix to het ene geheel is geworden
- Voeg een scheutje water aan het meel toe en mix tot het een deegbal vormt
- Haal het deeg uit de keukenmachine en rol het uit op een grote snijplank met wat meel erop tegen het plakken
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en leg daar het uitgerolde deeg in
- Bak ongeveer 5 a 6 minuten per kant op middelhoog vuur
- Was de sla en de rest van de groente schoon
- Snijd de komkommer in plakjes, de tomaat in stukjes