0
Valenciaanse Fideuà met zeevruchten
Ik houd van Spanje, de mensen zijn vriendelijk, het eten is er heerlijk en je kunt er geweldig shoppen! Het gaat hier natuurlijk om het eten dus we gaan een heerlijke Spaanse Fideuà maken. Kerst staat bijna voor de deur, wil je een keer iets anders op tafel zetten dan wild of een stuk rosbief? Maak er dan een leuk Spaans thema van. Spanje staat voor; gezellig eten met vrienden en familie en daar gaat het uiteraard om met Kerst!
Fideuà recept voor 4 personen
- 3 el olijfolie
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 300 gr volkoren spaghetti
- 500 gr gemengde zeevruchten
- 3 grote rijpe tomaten
- 125 ml droge witte wijn
- 1 zakje saffraan
- 500 ml visbouillon
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
~ adv. ~
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snipper de uien en breek de spaghetti in kleine stukjes
- Verhit een pan met de olijfolie en fruit daarin de ui
- Voeg de stukjes spaghetti toe (ongekookt) en roer een paar keer om
- Vervolgens voeg je de zeevruchten, tomaten, witte wijn, gekneusd teentje knoflook, witte wijn en de saffraan toe en roer goed door (ca. 5 min)
- Giet de visbouillon in de ovenvaste pan tot de spaghetti onder staat en zet in de oven voor ongeveer 8 minuten
- Haal de deksel van de pan en zet nog een paar minuten in de oven tot de bovenkant een beetje krokant is geworden