Een pizza maken die gezond is?!

  -  Comfort Food   -  Een pizza maken die gezond is?!
de gezondste pizza die er is!

Een pizza maken die gezond is?!

Ja, dat kan! Ik was van de week op zoek naar wat leuke inspiratie om een gezonde(re) pizza te maken en toen kwam ik de bloemkoolbodem pizza tegen. Zou het dan net zo lekker zijn, of smaakt je hele pizza naar bloemkool? Zelf ben ik eigenlijk geen fan van bloemkool maar ik vond het een poging waard… En dat was het ook, het smaakt echt ontzettend lekker!

Wat heb je nodig:

ingrediƫnten voor een gezonde pizza

Bodem

  • 250 gram bloemkool (alleen de roosjes)
  • 250 gram geraspte mozzarella
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 tl oregano
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Topping

Die kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar om jullie een voorbeeld te geven hier mijn topping!
  • Gepelde tomaten
  • Blikje duurzame tonijn
  • Halve ui
  • 1 zakje Alpro pizza kaas
  • Zwarte olijven
  • Spinatra
  • Groene pepers
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Knoflook
bodem maken voor de gezonde pizza bodem maken voor de gezonde pizza
~ adv. ~

Bereiding

  1. Neem een verse bloemkool, verwijder de stengels en de bladeren en haal de roosjes eraf.
  2. Doe dan de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en pulse totdat het op kruim lijkt. Niet te lang want dan wordt het puree.
  3. Doe het bloemkoolkruim in een magnetronbestendige kom en zet gedurende 8 minuten in de magnetron.
  4. Rasp de mozzarella (ik kon geen geraspte variant vinden) of snij in stukjes en pulse ook even in de keukenmachine.
  5. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  6. Vet een bakplaat in met wat olijfolie.
  7. Klop het ei los in een middelgrote kom.
  8. Roer de bloemkool & de mozzarella door het losgeklopte ei.
  9. Voeg de oregano, het knoflookpoeder en een snufje zout toe en roer door het bloemkoolmengsel.
  10. Verplaats naar de bakplaat en verdeel het bloemkoolmengsel met je handen over de bakplaat (rond of vierkant).
  11. Smeer wat olijfolie op de bovenkant.
  12. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  13. Doe nu de saus, toppings & kaas naar eigen smaak op de pizza (de toppings moeten al wel gaar zijn, dus eerst ff bakken). Zet de pizza in de oven of onder de grill totdat de kaas is gesmolten (ongeveer 3-4 minuten). Eet smakelijk!
de bodem voor de gezonde pizza bodem beleggen gezonde pizza met tonijn gezonde pizza met spinata en jalapeno de gezondste pizza die er is! de gezondste pizza die er is!

Comments: 7

  • Britt
    24 januari 2015

    Wat een heerlijk recept!! Heb het uitgeprobeerd en vond het erg lekker! Mijn bodem was alleen niet zo hard geworden. Is dat de bedoeling of doe ik iets fout? :)

  • Maud
    21 januari 2014

    Ik heb deze pizza vorig weekend gemaakt. Ik vond het heerlijk! De volgende keer laat ik alleen de kaas als topping weg, omdat er ook al mozzarella is gebruikt voor de bodem. Hierdoor vond ik de pizza erg ‘zwaar’.

  • ineke
    15 november 2013

    lekker, alleen met de magnetron heb ik veel moeite, die komt er bij mij niet meer in, hoort niet bij gezond eten!

  • Yolanda
    9 augustus 2013

    Is zeker het proberen waard! De fotoos zien er geweldig uit! Voor hoeveel personen is dit recept?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1