Chili limoen kip met peultjes en paksoi
Heb jij zin in iets fris maar toch pittig, gezond maar heel lekker en een gerecht dat ook nog snel klaar is? Dan is dit het! Chili limoen kip met peultjes en paksoi. Wat hebben wij genoten. Ik zag het recept staan in het magazine Gezond nu en dacht dit moeten we maken. Ik heb alleen de basmatirijst vervangen door zilvervlies, spelt quinoa rijst. Veel groente, gezonde rijst en magere kip met een kick. We hopen dat je er net zo van zult genieten als dat wij hebben gedaan!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de chili limoen kip
- 300 gr zilvervliestrijst (spelt/quinoa)
- 2 el limoensap
- 2 el droge witte wijn of droge sherry
- 1 el sojasaus
- 1 rode peper
- 500 gr biologische kippenhaasjes
- 1 el olijfolie of kokosolie
- 2 paksoi
- 250 gr peultjes
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Bereiding
- Snijd de peper en de paksoi in stukjes
- Meng de limoensap, de wijn, sojasaus samen met de rode peper
- Giet de helft van de limoenmarinade over de kippenhaasjes, bestrooi met wat peper en himalaya zout, roer goed door en laat even marineren
- Kook de rijst
- Verwarm de olie in een pan op hoog vuur en bak daar de kippenhaasjes rondom bruin en gaar
- Stoom de paksoi en de peultjes in 3-4 minuten of even kort wokken als je geen stoommandje hebt
- Giet de rijst af en schep in de kommetjes
- Verdeel de groente over de kommetjes en leg daar vervolgens de kippenhaasjes op
- Top met de overgebleven limoenmarinade
Eline
Voor hoeveel personen is dit gerecht (Chili limoen kip met peultjes en paksoi)?
EerlijkerEten
Hi Eline, wij hebben het met 4 personen gegeten :)