Chili limoen kip met peultjes en paksoi

  -  Diner   -  Chili limoen kip met peultjes en paksoi
chili kip limoen recept

Chili limoen kip met peultjes en paksoi

Heb jij zin in iets fris maar toch pittig, gezond maar heel lekker en een gerecht dat ook nog snel klaar is? Dan is dit het! Chili limoen kip met peultjes en paksoi. Wat hebben wij genoten. Ik zag het recept staan in het magazine Gezond nu en dacht dit moeten we maken. Ik heb alleen de basmatirijst vervangen door zilvervlies, spelt quinoa rijst. Veel groente, gezonde rijst en magere kip met een kick. We hopen dat je er net zo van zult genieten als dat wij hebben gedaan!

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de chili limoen kip

Bereiding

  1. Snijd de peper en de paksoi in stukjes
  2. Meng de limoensap, de wijn, sojasaus samen met de rode peper
  3. Giet de helft van de limoenmarinade over de kippenhaasjes, bestrooi met wat peper en himalaya zout, roer goed door en laat even marineren
  4. Kook de rijst
  5. Verwarm de olie in een pan op hoog vuur en bak daar de kippenhaasjes rondom bruin en gaar
  6. Stoom de paksoi en de peultjes in 3-4 minuten of even kort wokken als je geen stoommandje hebt
  7. Giet de rijst af en schep in de kommetjes
  8. Verdeel de groente over de kommetjes en leg daar vervolgens de kippenhaasjes op
  9. Top met de overgebleven limoenmarinade

chili kip limoen recept

recept kip limoen chili

Comments: 2

  • Eline
    8 mei 2016

    Voor hoeveel personen is dit gerecht (Chili limoen kip met peultjes en paksoi)?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1