‘Cheesy’ quinoa recept met gamba’s en broccoli
De mogelijkheden van quinoa zijn eindeloos. Zo ook dit quinoa recept. De combinatie met kaas en gamba’s is dan ook weer ultiem en lekker ‘cheesy’. Bij elke lepel die je eruit schept hangen de kaasslierten er nog aan! Je gaat er goed vol van zitten en krijgt de nodige vitaminen en mineralen binnen door de quinoa, broccoli en de pittige gamba’s. Oja en natuurlijk wat vet door de kaas, maar hé je moet ook genieten ;) Easy, cheesy en voedzaam! Voor 4 personenWat heb je nodig:
Cheesey quinoa
- 1 kop quinoa
- 2 kopjes groentebouillon
- 1/2 kopje geraspte oude kaas
- 1/2 kopje yoghurt
- 1 tl mosterd
- himalaya zout of Keltisch zeezout
- versgemalen zwarte peper (ik gebruik acacia hout peper- en zoutmolen)
Gamba’s en broccoli
- 450 gr gamba’s
- 400 gr broccoli
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- Olijfolie
~ adv. ~
Bereiding
- Kook de quinoa in de groentebouillon met de mosterd, peper en himalaya zout tot het gaar is
- Snijd de knoflook en de rode peper fijn
- Meng de yoghurt en de kaas door de quinoa
- Stoom dan de broccoli
- Verhit een pan met olijfolie en bak daar de gamba’s in met de rode peper en knoflook
- Verdeel de cheesy quinoa over de kommen en top met de broccoli en gamba’s
Marcel
Olijfolie verhitten is niet zo goed. Een goed alternatief is roomboter of nog beter kokosolie.
Olijfolie is onverwarmd wel gezonder.
EerlijkerEten
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Marcel. Kokosolie is een uitstekend alternatief. Neem dan wel de geurloze variant, anders smaakt je gerecht naar kokos. Dat kan lekker zijn natuurlijk, maar in dit recept niet echt :)
Bedankt voor je aanvulling!
vikki
Wat een heerlijk recept. Heel makkelijk te maken en ik heb echt genoten !!!
EerlijkerEten
Wat leuk om te horen! Heb je zelf ook een lekkere variatie met quinoa dan horen we dat graag :)