0
Waanzinnige watermeloen taart
Meestal ben ik meer van hartig eten maar ineens kwam er een sugarcraving die ik ‘slim’ wilde stillen. Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie voor gezonde zoetigheid ben ik tot veel leuke recepten gekomen. Het is een hele lijst geworden, dus er volgen er binnenkort meer! Maar nu eerst deze watermeloen taart… wie dit recept heeft bedacht vind ik briljant, de taart ziet er echt gaaf uit en smaakt naar een frisse kokos fruit cocktail met nootjes… Dit is de meest gezonde taart die er bestaat en ideaal voor een warme zomerdag.
Wat heb je nodig
- 1 watermeloen
- 2 blikjes kokosmelk (gekoeld)
- 1/2 tl vanille extract
- 1 tl raw honing
- 55 gram amandel schaafsel
- Vers fruit (voor de topping)
Bereiding
- Zorg ervoor dat je de blikjes kokosmelk 6 uur voordat je de kokosroom gaat maken in de koelkast zet. Hierdoor zal de room te scheiden van de melk. De room gaat dan aan de bovenkant van het blikje zitten.
- Open het blikje kokosmelk en schraap de room in een middelgrote kom. Je kun het overige melk gebruiken voor smoothies en andere recepten.
- Voeg de vanille en raw honing toe aan het mengsel. Klop de ingrediënten met een mixer op medium stand en daarna op de hoge stand tot het een gladde crème wordt. Plaats de kom met de crème in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
- Rooster de amandelen in een pan tot ze mooi goudbruin zijn en laat ze goed afkoelen.
- Verwijder de bovenste en onderste schil van de watermeloen en verwijder de schil van de middensectie. Je houdt dan een cake-vormig stuk watermeloen over.
- Dep de buitenkant van de watermeloen droog met keukenpapier (dit is belangrijk zodat de kokoscrème beter hecht).
- Smeer de buitenkant van de watermeloen in met kokoscrème en bedek dan met de geroosterde amandelen.
- Vervolgens smeer je de bovenkant van de watermeloen ook in met de kokoscrème en decoreer je het met je favoriete fruit (ik heb kiwi en kersen gebruikt).
- Serveer direct of bewaar de taart in de koelkast.