0
Vegan panna cotta met kersen
Mmm panna cotta, zo simpel en zo lekker. Typisch Italiaans, de simpelheid geeft kracht aan een gerecht! Deze vegan panna cotta is bijzonder lekker en ook nog eens zo gemaakt.
Wist je dat: kersen veel melatonine bevat? Daardoor is het een goede vrucht om te eten of drinken, voor mensen die wat hulp met hun slaapcycles kunnen gebruiken, daarnaast is het ook een goede bron voor vitamine A en C.
Hier nog een lekker recept met kersen; kokoscupcakes met kersen
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan panna cotta met kersen
- 1 blikje kokosmelk
- 2 a 3 el agave
- 3 el kokosbloesemsuiker
- 1/2 vanille stokje en/of een scheutje vanille extract
- Snufje gemberpoeder
- 2 tl agar agar
- Klein snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout
- Handjevol kersen (je kunt ook kersen uit de diepvries gebruiken, die zijn vaak al ontpit)
Keukenbenodigdheden
- Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en zet op het vuur tot en breng het al roerend aan de kook
- Pak een aantal leuke glaasjes en zet die dicht bij de koelkast in de buurt (dit in verband met het verplaatsen van de glazen naar de koelkast en hoe minder het beweegt, hoe mooier het eindresultaat)
- Schenk de panna cotta in de glazen en zet de glazen in de koelkast voor minimaal 1 uur
- Ontpit en snijd de kersen door de midden en haal de panna cotta uit de koelkast
- Strooi wat kersen over de panna cotta en geniet