The best vegan pesto verde
Oh yes, hier het recept voor de beste vegan pesto die ik ooooit gegeten heb! Daar heb ik het geluk dat mijn man Italiaans is en voor de beste Italiaanse vegan recepten gaat en het blijft perfectioneren tot je geen verschil meer proeft met het ‘originele’ en dat proef je zeker. We hebben al heel wat postjes pesto uitgedeeld en mensen gehad die het willen kopen. Hier ga je dus geen spijt van krijgen om dit te maken. Enjoy lieve mensen en we horen graag wat jullie ervaring is!
Wist je dat: basilicum heel geneeskrachtig is en niet alleen een kruid maar ook een mineraalrijke groente? Het bevat krampstillende en antibacteriële eigenschappen, vitamine A & K, en daarnaast werkt het ook tegen vermoeidheid.
Tip: basilicum is een mooi natuurlijk kruid tegen muggen dus maak er thee mee, verwerk het in de pesto, salades, pasta en bedenk het. Ideaal om zelf te groeien en te verwerken in je keuken.
Wat heb je nodig voor de vegan pesto verde
Voor 2 a 3 potjes, afhankelijk van de maat
- 24 gr spinazie
- 35 gr hazelnoten
- 15 gr basilicum
- 35 gr cashewnoten
- 120 ml olijfolie
- 1 tl citroensap
- 2 tenen knoflook
- Peper naar smaak
- 1,5 tl Himalaya zout
- 2 el edelgist vlokken
Keukenbenodigdheden
- Blender
- 2 a 3 luchtdichte potjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi daar de noten op
- Bak de noten voor 8-10 minuten af en hussel goed door halverwege
- Laat de noten volledig afkoelen voor je verder gaat
- Zijn je noten afgekoeld? Doe dan alle ingrediënten in de blender en pulse een aantal keer zodat er nog genoeg structuur is en het geen pesto pap is geworden
- Schep de pesto in schone en luchtdichte potjes en je kunt er zeker een week van genieten, als het dat al haalt ;) geniet ervan!