Tropische Philadelphia cheesecake met mango, kokos, limoen en munt
Wat een heerlijk weer afgelopen week zeg, dat zorgde voor wat zonnige, vrolijke en lekkere inspiratie. Tropische Philadelphia Cheesecake met mango, kokos, limoen en munt. Een smaakvolle, frisse, smeuïge en romige sensatie! Fris door de limoen, munt en mango en smeuïg & romig door de Philadelphia roomkaas. Je wilt natuurlijk onbezonnen kunnen genieten zo net voor de lente & zomer daarom hebben we er een verantwoorde versie van gemaakt, zoals jullie natuurlijk niet anders gewend zijn van ons ;) Alle ingrediënten zijn puur en op een goede manier bereid waardoor je best een tweede puntje kunt nemen en dit recept aan je vriendinnen door kunt geven! Je kunt eindeloos variëren met deze Philadelphia Cheesecake, verander je topping b.v. door raw chocolade met kersen of in honing gekaramelisseerde noten. Maak er een feestje van, laat je kinderen verschillende toppings maken en bedek de Philadelphia Cheesecake per kwart met een andere smaak. Zo heeft iedereen een puntje genot naar eigen smaak, eet smakelijk!Wat heb je nodig voor de Philadelphia cheesecake
voor de bodem
- 6 dadels (geweekt in water)
- 50 gr pecannoten
- 100 gr havervlokken
- 25 gr geraspte kokos
- 2 el honing
- 2 el kokosolie
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 1 tl himalaya zout of Keltisch zeezout
Voor de cheesecake
- 555 gr Philadelphia (3 pakjes)
- 1 blikje bio kokosmelk (zet die in de koelkast zodat het room naar boven komt)
- 2 el honing
- 1 limoen
- 1 tl vanille extract
- 4 blaadjes gelatine + 1 1/2 el kokend water
Voor de topping
- 1 Mango
- 1 Limoen
- 1/4 bosje verse munt
- 1 el kokosrasp
~ adv. ~
Bereiding
- Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine
- Voeg vervolgens de pecannoten, havervlokken, kokos, honing, kokosolie, vanille extract, kaneel en himalaya zout of Keltisch zeezout
- toe en mix het het een plakkerig geheel is
- Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier
- Schep de bodem uit de keukenmachine en druk het stevig aan in de springvorm
- Bak 10 min af in de oven of zet in de koelkast
- Doe de Philadelpia in de keukenmachine samen met de room van de kokosmelk (maak het blikje kokosmelk open en schep met een lepel de dikke roomlaag van de bovenkant af), vanille extract en de rasp van 1 limoen en de sap van een 1/4 limoen en mix tot een gladde massa
- Leg de blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje koud water
- Knijp daarna de gelatine uit en leg in een bakje met het hete water en roer tot de gelatine opgelost is
- Mix de gelatine door de roomkaas op hoge snelheid in de keukenmachine
- Schep de roomkaas mix op de bodem in de springbodem
- Zet in de koelkast voor 2 uur
- Haal daarna de cheesecake uit de koelkast
- Snijd de mango in stukjes of leuke vormpjes en versier daarmee de cheesecake, strooi de kokos, rasp van 1 limoen en stukjes verse munt over de mango en je bent klaar
Hanneke
Ziet er heel goed uit! Snel een reden zoeken voor een feestje!