Amandel Panna Cotta met peer

  -  Comfort Food   -  Amandel Panna Cotta met peer
amandel pannacotta recept

Amandel Panna Cotta met peer

Panna Cotta, dat heerlijke Italiaanse dessert! Alleen deze keer maken we amandel Panna Cotta met peer. Net weer even wat anders; Panna Cotta met een twist en suikervrij! Makkelijk snel en het ziet eruit alsof je de hele dag in de keuken hebt gestaan ;)

Panna Cotta suikervrij

voor 4 personen (4 middelgrote glazen potjes)

Wat heb je nodig

  • 3 blaadjes biologische gelatine
  • 400 ml amandelmelk
  • 100 gr amandelmeel
  • 3 el raw honing
  • 1 tl kokosolie
  • 1 grote stevige peer
  • 25 gr noten naar keuze

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water
  2. Zet een steelpan op het vuur en doe daar de amandelmelk, amandelmeel en 2 el honing in
  3. Verwarm dit mengsel al roerend maar laat het net niet koken
  4. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan het verwarmde amandel mengsel, roer het goed door tot alle gelatine opgelost is
  5. Pak 4 glazen potjes of bakjes en schenk daar het mengsel in
  6. Zet de potjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de panna cotta mooi stevig wordt
  7. Voor de garnering snijd je de peer in kleine stukjes
  8. Smelt de kokosolie in een pan en doe daar de stukjes peer, nootjes naar keuze en 1 el honing in
  9. Roer goed door en verwarm voor 1 a 2 minuten op laag vuur
  10. Schep dit heerlijke goedje over de panna cotta en je hebt heerlijke panna cotta met een peer twist

pannacotta suikervrij recept

pannacotta suikervrij recept

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1