0
Amandel Panna Cotta met peer
Panna Cotta, dat heerlijke Italiaanse dessert! Alleen deze keer maken we amandel Panna Cotta met peer. Net weer even wat anders; Panna Cotta met een twist en suikervrij! Makkelijk snel en het ziet eruit alsof je de hele dag in de keuken hebt gestaan ;)
Panna Cotta suikervrij
voor 4 personen (4 middelgrote glazen potjes)
Wat heb je nodig
- 3 blaadjes biologische gelatine
- 400 ml amandelmelk
- 100 gr amandelmeel
- 3 el raw honing
- 1 tl kokosolie
- 1 grote stevige peer
- 25 gr noten naar keuze
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in koud water
- Zet een steelpan op het vuur en doe daar de amandelmelk, amandelmeel en 2 el honing in
- Verwarm dit mengsel al roerend maar laat het net niet koken
- Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan het verwarmde amandel mengsel, roer het goed door tot alle gelatine opgelost is
- Pak 4 glazen potjes of bakjes en schenk daar het mengsel in
- Zet de potjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de panna cotta mooi stevig wordt
- Voor de garnering snijd je de peer in kleine stukjes
- Smelt de kokosolie in een pan en doe daar de stukjes peer, nootjes naar keuze en 1 el honing in
- Roer goed door en verwarm voor 1 a 2 minuten op laag vuur
- Schep dit heerlijke goedje over de panna cotta en je hebt heerlijke panna cotta met een peer twist