0
Glutenvrije gepaneerde mosselen
Mosselen zijn lekker, zitten vol met eiwitten en zijn snel te maken. Een perfect gerecht voor in de zomer omdat het ook niet te zwaar is. Wij hebben deze zomer al aardig wat mosselpannetjes gemaakt en gegeten en laatst hadden we nog mosselen over en die hebben we de volgende dag gepaneerd. Gepaneerde mosselen zijn echt heerlijk! En om ze glutenvrij te maken hebben we polenta gebruikt in plaats van paneermeel. Qua kruiden kun je erin doen wat je zelf lekker vindt of zelfs verschillende smaken maken. De glutenvrije gepaneerde mosselen zijn heerlijk om te dippen in een cocktail yoghurt dip. Een lekkere salade en eventueel wat (spelt) stokbrood on the side en eet smakelijk!
~ adv. ~
Glutenvrije gepaneerde mosselen
- 500 gr gekookte mosselen
- Polenta (wij hebben een platte schaal gevuld met polenta, als het op is kun je er weer wat bij doen)
- 1 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl peper
- 1/2 tl Himalaya zout
- 1 tl peterselie
- 1 ei
- 2-3 el kokosolie
Cocktail yoghurt dip
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 tl (homemade) ketchup
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl cayenne peper of chili poeder
- 1 el citroensap
- Eventueel wat knoflookpoeder en peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Meng alle kruiden samen met de polenta in een (middel) grote platte schaal
- Klop het ei los in een andere middel grote platte schaal
- Haal de mosselen eerst door het ei en daarna door de gekruide polenta
- Heraal dat met alle mosselen
- Verhit een grote hapjes pan met wat kokosolie en bak daar de gepaneerde mosselen in bruin
- Maak ondertussen de yoghurt dip, meng alle ingrediƫnten door elkaar
- Serveer met een lekkere salade, een cocktail yoghurt dip en wat (spelt) stokbrood en eet smakelijk!