Gezonde chocoladekoekjes
Wie kent ze nou niet, de chocolate chip cookies. Botervet, volgestampt met suiker maar het pak gaat vaak toch in één keer op. Gelukkig zijn deze populaire chocoladekoekjes natuurlijk ook op een gezonde manier te maken, met onder andere amandelen en pecannoten. Door de eiwitten hebben wij aan twee koekjes wel genoeg. De echte die-hard gebruikt 100% pure chocolade nibs, maar als je ze toch iets zoeter wilt hebben kun je bijvoorbeeld ook de 80% variant gebruiken.
Voor 18 koekjes
Ingrediënten:
- 250 gr amandelen
- 250 gr pecan noten
- 1 groot ei of een flaxegg (1 tl lijnzaad met een beetje water, mengen en 5 min laten staan)
- 1 tl vanille extract
- 3 el raw honing
- 60 gr stukjes 100% pure chocolade stukjes (voor iets zoeter kun je ook 80% pure chocolade gebruiken)
- 1/4 tl himalaya zout of Keltisch zeezout
Keukenbenodigdheden:
- Oven
- Keukenmachine
- Bakpapier
- Middelgrote kom
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de amandelen en pecannoten in de keukenmachine tot het een soort zachte pasta wordt
- Mix dan in een middelgrote kom de amandelen/pecannoten pasta met de eieren, vanille extract, honing en zout tot een gladde massa
- Voeg voorzichtig de stukjes chocolade toe
- Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat
- Maak 18 balletjes van je beslag en druk ze plat op de ovenplaat (dat is ongeveer 1 lepel beslag per balletje)
- Schuif de ovenplaat in de oven en bak de koekjes ongeveer 15 minuten, tot de randjes licht bruin beginnen te worden
- Laat afkoelen en eet smakelijk!
Sanne
Klinkt heel lekker! Alleen waar in Nederland koop je rauwe honing? Ben hier al een tijdje naar op zoek maar kan het nergens vinden. Zou je het eventueel ook voor maple syrup kunnen vervangen in dit recept?
EerlijkerEten
Dat zijn ze zeker Sanne! Rauwe honing is inderdaad lastig te vinden. Online bestellen is in dit geval het makkelijkst :) Maple syrup zou je kunnen proberen maar dan raden we je aan om de 80% pure chocolade te gebruiken.
femke
Is honing van de imker ook altijd rauw? Groetjes!
EerlijkerEten
Hoi Femke! Honing van de imker is alleen rauw, als de honing direct van de bijenraat het potje in gaat en dus niet verhit wordt.