Smeuïge suikervrije brownie (rauw)
In 1893 werd in het Palmer House Hotel voor de bezoekers een toetje gebakken in de vorm van een klein stukje chocoladecake cake. Dit kleine chocoladecakeje kent iedereen tegenwoordig als de ‘Brownie’. Brownies zijn erg makkelijk te maken. Je gooit wat boter, suiker, cacao, eieren, bloem en himalaya zout of Keltisch zeezout in een kom en mixen maar. Dat kan natuurlijk ook anders! Je kunt ook van die lekkere smeuïge brownies maken met ingrediënten die daadwerkelijk iets positiefs toevoegen aan je dagelijkse voeding. Het leuke aan dit gezonde brownie recept is dat je de brownies niet afbakt. Je kunt dus zeggen dat dit een rauwe brownie is en alle gezonde voedingsstoffen blijven daardoor mooi behouden.Rauwe brownie maken
Voor ongeveer 12 brownies- 250 gr dadels
- 200 gr walnoten
- 50 gr rauwe cacao
- 50 gr gemalen kokos + wat extra om de brownies mee te bestrooien
- 3 el honing of agavesiroop
- 1/2 tl himalaya zout of Keltisch zeezout
- 2 el water
~ adv. ~
Bereiding
- Ontpit de dadels
- Doe de walnoten in de keukenmachine en maal fijn tot het een soort meel is geworden
- Voeg de dadels toe en mix tot het een gemengd geheel is
- Voeg nu de rauwe cacao, gemalen kokos, honing of agavesiroop en het himalaya zout of Keltisch zeezout toe en mix tot het een deeg is geworden
- Doe 2 lepels water erbij zodat het geheel iets smeuïger wordt
- Bekleed een brownievorm of cakevorm met bakpapier. Schep het browniemengsel in de vorm en druk goed aan met een spatel en strijk goed glad
- Zet ongeveer 2 uur in de koelkast zodat de brownies steviger worden
- Bestrooi met wat geraspte kokos of iets anders naar eigen smaak
Josje
Dit was mijn eerste stap in de wereld van raw food, superlekker!
EerlijkerEten
Superleuk om te horen Josje! Inmiddels al wat meer geprobeerd?