Frambozen blauwe bessen crumble
Het was zondag einde dag en ik had zin in iets lekkers! Ik keek wat ik nog in mijn koelkast en voorraadkast had liggen. Wat bevroren blauwe bessen in de vriezer, frambozen op het aanrecht, amandelmeel in de kast, Griekse yoghurt in de koelkast en het plaatje is compleet. We maken een fruit crumble met Griekse yoghurt on the side, yum, ik kan niet wachten. Dit recept is echt zo klaar, de voorbereiding kost misschien 10 minuten en dan 20 minuten de oven in, wel even laten afkoelen voordat je het gaat serveren. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces en werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten. Een goed en lekker besje om vaak te eten dus!
Wat heb je nodig
Voor het fruit
- 250 gr blauwe bessen
- 150 gr frambozen
- 1 el honing
Voor de crumble
- 45 gr amandelmeel
- 30 gr kokosmeel
- 30 gr kokosbloesemsuiker
- 30 gr kokosolie (gesmolten)
- 1 tl vanille extract
Voor de saus
- 3-4 el Griekse yoghurt
- 2 el honing (optioneel)
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Doe alle ingrediƫnten van de crumble bij elkaar en meng tot het een kruimelig deeg wordt
- Doe al het fruit in een kom en meng het met de honing, ondertussen prak je een de frambozen een beetje
- Doe het fruit op de bodem van je bakvorm
- Strooi het deeg over het fruit
- Zet de bakvorm in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten
- Laat even afkoelen voordat je het aansnijd
- Serveer daarna met een lekkere Griekse yoghurt, honing (optioneel) en kaneel en geniet!