Frambozen havermout crumble gebakjes

  -  Comfort Food   -  Frambozen havermout crumble gebakjes
havermout frambozen crumble repen

Frambozen havermout crumble gebakjes

Zondag bakdag en laat het nou nog eens moederdag zijn ook! En moederdag zonder lekker gebakje kan natuurlijk niet. Het leuke aan iets bakken voor een ander is dat je er zelf ook van mee mag snoepen ;) Ik had zin in iets smeuïgs en fris, daar is deze frambozen havermout crumble perfect voor! Ik weet dat mijn moeder weg is van crumbles, dus dat zit altijd goed. We hebben vandaag heerlijk in het zonnetje gezeten en genoten van de gezonde havermout crumble gebakjes, met een kopje koffie natuurlijk! Ken je de goede Fairtrade koffie van echte 100% Arabica bonen van Café Intencion al? Mijn nieuwe favoriet!

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de frambozen havermout crumble gebakjes

  • 105 gr havermout meel
  • 70 gr amandelmeel
  • 2 el kokosolie
  • 3 a 4 el ahorn siroop
  • 2 flax eieren of 2 gewone eieren (voor flax neem 2 el chia en meng met 6 el water en laat even staan)
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zeezout
  • 120 gr chia frambozen jam

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Als je geen havermout meel gekocht hebt dan kun je heel makkelijk havermout in je keukenmachine malen tot meel
  3. Pak een grote kom en meng de havermout, amandelmeel, gesmolten kokosolie, ahorn siroop, eieren, kokosbloesemsuiker, vanille poeder, bakpoeder en zeezout goed door elkaar tot je een deeg hebt
  4. Pak een vierkante ovenschaal en bekleed die met wat bakpapier
  5. Schep 3/4 van het deeg in de ovenschaal en smeer goed uit
  6. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten
  7. Haal de bodem uit de oven en schep de chia jam erop en smeer goed uit
  8. Kruimel het overgebleven deeg over de jam heen en zet het weer in de oven voor ongeveer 20 minuten en eet smakelijk!

havermout frambozen crumble repen

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1