Beestachtig gezonde brownies
Wie houdt er nou niet van brownies? En elke brownie liefhebber heeft ze vast wel een keer zelf gemaakt. Ook ik moet toegeven een zwak te hebben voor deze lekkernij. Een mooie reden dus om ze aan te pakken en voilá, een nieuw recept; beestachtig gezonde brownies met biologische pindakaas!
Als je net als ik, erg houdt van gezonde zoetigheid, haal dan de volgende basis producten in huis en je komt een heel eind (veel gebruikt in zoete gezonde snacks):
- Kokosolie
- Rauwe cacao poeder
- Biologische agave siroop
- Biologische ahorn siroop
- Amandelmeel
- Amandelen
- Dadels
- Biologische amandelpasta
- Biologische pindakaas
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
Zelf gezonde brownies maken:
Ingrediënten:
- 4 el biologische pindakaas
- 8 el ahorn siroop
- 1/4 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1/2 tl bak soda
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 lijnzaad ei ( 1tl lijnzaadmeel en 2 tl gekookt water, roeren en 5 min opzij zetten)
- Kokosolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Smeer een 8×8 ovenschaal in met kokosolie
- Mix in een kom 2 el pindakaas, ahorn siroop, zout, bak soda, rauwe cacao en het lijnzaad ei tot een mooie gladde massa
- Giet de mix in de ovenschaal
- Verwarm de andere 2 el pindakaas in een pannetje zodat het mooi zacht wordt
- Verdeel de gesmolten pindakaas in de hoeken op de brownie in de ovenschaal en maak er met een lepel swirls mee
- Plaats 25 minuten in de over en voilá
Marissa
Dit lijkt me een erg lekker recept. Maar ik hou persoonlijk niet van pindakaas. Heb je toevallig een tip om deze te vervangen?
EerlijkerEten
Hi Marissa, Bedankt voor je berichtje. Je kunt de pindakaas natuurlijk gewoon weglaten, maar misschien vind je een andere notenpasta wel lekker (amandelpasta, hazelnootpasta etc.)? We zijn benieuwd naar je creatie, eet smakelijk alvast!
Tina
Hey, Het was super lekker! voor mij net zo lekker als een gewone brownie. Ik heb wel de helft kokosbloesemsuiker gebruikt.
Ga dit nog eens maken voor mijn beste vriendin haar verjaardag dit weekend!
EerlijkerEten
Wat leuk om te horen Tina, dank je wel! En we hopen dat je vriendin het ook heel lekker vond!
Tina
Hey,
Kan je ook een gewoon ei gebruiken inplaats van het lijnzaad ei?
Bedankt!
EerlijkerEten
Hi Tina, Dat kan zeker. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Brechtje
Heerlijk recept. In ieder geval zo site het eruit/ruikt het! Het gaat alleen wel hard in de oven, het lijkt een beetje te donker. Maar als hij is afgekoeld gaan we hem proberen en zullen we zien of hij de volgende keer iets minder lang in de oven moet. Ik was trouwens een beetje verward door het bovenste lijstje, ik dacht namelijk dat ik ook dadels enzovoort nodig had.. Maar goed die gaan wel op
EerlijkerEten
Hi Brechtje, ah dat lijstje is inderdaad misschien wat verwarrend. Als je de producten toch in huis hebt gehaald weet je in ieder geval wel dat je heel veel leuke recepten kunt maken :)
Hoe waren de brownies?
Brechtje
Ja klopt, met dadels kan je altijd wel iets lekkers maken! De brownies waren heerlijk! Ik had zelf geen pinda gebruikt, maar ‘gemende noten pasta’ van het merk horizon. Was super lekker! Dank je voor het recept
Sanne
Wat een fijn gezond recept! Voor mij is niet snoepen ook geen optie, maar dan natuurlijk graag een beetje healthy en bewust. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen!
EerlijkerEten
Leuk om te horen Sanne! Gezond snoepen, daar zijn wij ook fan van :)
Saskia
Echt zalig!!! En je hoeft je niet schuldig te voelen tijdens het eten! Super
Sandra
Staat nu in de oven! Ben benieuwd, beslag is al heerlijk :-) Bedankt voor je lekkere recepten!
EerlijkerEten
Graag gedaan Sandra :) Hoe vond je ze smaken?
Pieter van de Kimmenade
Brownies
Dank voor het recept!
Kunt u me vertellen hoeven eetlepels kokosolie toegevoegd moeten worden. Het recept laat dit namelijk in het midden
EerlijkerEten
Hoi Pieter, de kokosolie is alleen nodig om de ovenschaal in te vetten. Je kunt hiervoor een keukenkwast gebruiken. Eet smakelijk!