anti flu shot

Anti-griep shot van gember en limoen

Dit weer vraagt om een anti-griep shotje! Het is heel makkelijk te maken als je een sapcentrifuge of slowjuicer in huis hebt. Eigenlijk zou je dit shotje, of een mildere versie ervan, dagelijks moeten drinken. Zo voorkom je dat je überhaupt de griep zult krijgen. Dat klinkt goed toch? De citroen in dit shotje is goed voor het desinfecterende effect, citroen bevat veel vitamine C en dood de ziekteverwekkers van griep en verkoudheid. De limonine in de limoen helpt ook tegen ziekte en bevorderd de gezondheid. De stof shogaol in gember heeft een pijnstillende werking en cayennepeper maakt slijm in de holtes dunner waardoor het beter afgevoerd kan worden. Ook werkt het nog ontstekingsremmend en pijnstillend, daardoor is het een goed middel bij griep en verkoudheid. Een goede combi voor een anti-griep shotje! Koop dus snel wat gember, limoen, citroen, cayennepeper en boerenkool en je bent ready to go.

Wat heb je nodig voor het anti-griep shotje

Voor 2 shots

  • 1 flinke gember (zonder schil)
  • 1/2 limoen
  • 1/4 citroen
  • 2 handjes boerenkool
  • 2 tl cayennepeper

Keukenbenodigdheden

Bereiding

  1. Maak alle ingredienten schoon voor je ze in de centrifuge of slowjuicer stopt (zonder schil).
  2. Roer aan het einde de cayennepeper erdoor en schenk in twee shotglaasjes
  3. Drink in een keer op en je merkt direct dat het je lichaam verhit en een flinke opkikker geeft!

 

Op Eerlijkereten.nl vind je allerlei gerechten en weetjes over gezond eten. Het doel is om iedereen te introduceren met de mogelijkheid tot een gezonder, fitter en gelukkiger leven. Het kan zijn dat je bepaalde dingen niet mag eten vanwege allergieën, andere gezondheidsklachten hebt of gewoon energieker en vitaler door het leven wilt gaan. Dat doe je door bewuster met je eten om te gaan, weten wat je eet en natuurlijk genieten van (h)eerlijk eten!

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1
Read previous post:
chocoladecake amandelmeel
Amandel chocoladetaart met aardbeien

Amandel chocoladetaart met aardbeien, het perfecte taartje om iets te vieren! Laat het vandaag nou Valentijn zijn. Wie ga jij verrassen...

Close