Perfecte prei quiche met champignons

  -  Diner   -  Perfecte prei quiche met champignons
prei quiche recept

Perfecte prei quiche met champignons

Een quiche, heerlijk! Je kunt er zo mee variëren qua smaakcombinaties en ik vind het er altijd zo gezellig uitzien. Dit keer hebben we een vegetarische prei quiche met champignons gemaakt. We eten al bijna nooit vlees om verschillende redenen, maar vaak denken mensen dat het lastig is of dat je dan echt iets mist in je maaltijd. Om jullie te laten zien dat je zonder vlees ook ontzettend lekker kunt eten en het niet eens zult missen, gaan we jullie de komende tijd inspireren met smaakvolle vegetarische recepten. Let’s start met de prei quiche! We maken de quiche/ taart from scratch, maar je kunt eventueel voor de bodem ook (spelt) bladerdeeg gebruiken.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de prei quiche

Voor de bodem

Voor de vulling

  • 250 gr kastanjechamignons
  • 2 preien
  • 1/2 courgette
  • 1/2 chili peper
  • 2 paprika’s (ik heb een oranje en gele paprika gebruikt voor de kleurvariatie)
  • Handje verse tijm
  • 100 ml witte wijn
  • 4 biologische eieren
  • 200 ml room
  • 1 el speltbloem
  • 75 gr geraspte parmezaan
  • 1 bol goede biologische mozzarella
  • Handje cashewnoten
  • Handje pijnboompitten
  • peper en himalaya zout naar smaak

Bereiding

  1. Bereid de bodem als je geen bladerdeeg gebruikt: Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed er een mooi deeg van. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is.
  2. Strooi wat bloem op een grote snijplank en rol het deeg goed dun uit met de deegroller (zodat het groot genoeg is voor je quichevorm)
  3. Vet de quichevorm in en verdeel het deeg over de quichevorm. Prik er wat gaatjes in met een vork zodat het lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden
  5. Snijd de knoflook fijn, de champignons in vieren, de prei in ringen, de courgette en paprika in stukjes en de peper ook heel fijn
  6. Verhit een wok met wat olie en fruit daar de knoflook en peper in aan
  7. Voeg vervolgens de rest van de groente, behalve de champignons, toe en breng op smaak met peper en himalaya zout
  8. Giet de wijn bij de groente en laat de groente gaar worden (ongeveer 5 minuten)
  9. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en ris de blaadjes van de tijmtakjes af
  10. Verhit een andere pan met wat olie en bak daar de champignons samen met de tijm in, breng ook op smaak met peper en himalaya zout
  11. Meng de groente door elkaar samen met de cashewnoten
  12. Pak een beslagkom en klop daar de eieren in los
  13. Roer er vervolgens de eetlepel speltbloem, room en kaas doorheen
  14. Verdeel de groente over de quiche bodem en schenk het ei mengsel eroverheen
  15. Top met de mozzarella en de pijnboompitten
  16. Zet de quiche in de oven voor ongeveer 35-40 minuten en geniet!

prei quiche recept

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1