• 07Apr

    Prachtig glutenvrij Paasbrood

    Worden jullie ook zo blij van het zonnetje, de krokussen langs de weg, de geur van bloei? Het is lente en daarmee ook bijna Pasen! Een mooie volle ontbijttafel met allemaal lekkers erop en gezelligheid met de familie. Daar kan een Paasbrood natuurlijk niet in ontbreken. Voor mij is het wat lastiger om die kant en klaar te kopen en daarom heb ik zelf een lactosevrij en glutenvrij Paasbrood gebakken. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en Paasbrood in. Vol van smaak en een lekkere friszoete bite van het spijs. Een gegarandeerd succes voor op je glutenvrije Paastafel!

    Wat heb je nodig voor glutenvrij Paasbrood

    • 175 gr spelt of glutenvrij meel
    • 175 gr amandelmeel
    • 2 tl bakpoeder
    • 3 el dadelstroop
    • 70 gr kokosolie (gesmolten)
    • 6 eieren
    • 80 gr rozijnen
    • 30 gr gedroogde abrikozen
    • 40 gr gedroogde cranberries
    • 1 tl vanille poeder
    • 1/2 tl zeezout

    Voor het spijs

    • 120 gr amandelmeel
    • 120 gr dadels
    • 1 el limoensap
    • 2 el kokosbloesemsuiker

    Bereiding

    1. Maak eerste het spijs, doe alle ingrediënten voor het spijs in een keukenmachine en maal tot het een geheel is geworden
    2. Maak een rol van het spijs, zo lang dat het mooi in je cakeblik past
    3. Rol dat in folie en leg daarna even in de koelkast om op te stijven
    4. Verwarm de oven voor op 180 graden
    5. Maak daarna het beslag
    6. Doe alle ingrediënten van het beslag bij elkaar en meng heel goed door (het wordt een beetje een ‘cakeachtig’ beslag)
    7. Schep de helft van het beslag in de cakevorm
    8. Leg de spijs rol in het midden van de cakevorm en schep de rest van het beslag eroverheen
    9. Zet in de oven voor 30 tot 40 minuten en haal het Paasbrood eruit als hij mooi goudbruin is
    10. Snijd in plakjes en serveer met home-made chia jam, fijn Paasweekend!

    paasbrood glutenvrij recept

    paasstol glutenvrij recept lekker

Reageer op dit artikel

eerlijkereten schar monchou gezond
Geliefde glutenvrije monchoutaart

Een heerlijke monchoutaart, daar had ik echt zoveel zin in! Om ervan te kunnen genieten zonder zorgen maak ik er...