• 24mei

  Linzensalade met geitenkaas

  Linzen spelen de laatste tijd een grote rol in mijn leven en daardoor ook op EerlijkerEten. Ik heb ze een soort van herontdekt! Je kunt er zoveel kanten mee op en daarnaast zijn linzen gewoon ontzettend gezond. Het is een peulvrucht die bomvol met vezels en proteïne zit wat goed is voor je darmen. Ook zijn ze rijk aan foliumzuur en magnesium en daardoor goed tegen hartziektes. Soms verbaas ik me erover hoeveel goede dingen er in hele kleine producten kunnen zitten, en goede peulvrucht om lekker veel te gebruiken dus! Afgelopen weekend maakte ik er een lekker frisse linzensalade met geitenkaas van. Wat is jou favoriete linzen recept of hebben jullie tips? Laat het weten en wie weet staat jou favoriete recept binnenkort op EerlijkerEten.

  Wat heb je nodig voor de linzensalade met geitenkaas

  • 235 gr linzen (kan prima uit blik, ik heb de biologische versie gebruikt)
  • 50 gr geitenkaas
  • 2 a 3 stengels bosui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout naar smaak

  Bereiding

  1. Snijd de bosui in kleine ringetjes
  2. Spoel de linzen schoon met water in een vergiet
  3. Pak een saladeschaal en doe daar de linzen in samen met de bosui
  4. Breng op smaak met de olijfolie, citroensap en kruiden
  5. Verkruimel de geitenkaas over de salade en klaar ben je!

  linzensalade geitenkaas

2 Reacties

 1. 24 mei 2016 om 18:28

  Dit was de eerste keer dat ik linzen at, maar het was heerlijk! Bedankt voor het lekkere, simpele, gerecht ☺️

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
linzenburger castelloblue
Linzenburger met Castello Blue

Blauwe kaas, je moet ervan houden zeggen ze en ik houd ervan! Mijn vriend daarentegen niet, maar toen in hem...

Sluiten