Krachtige kokos ontbijtrepen

  -  Comfort Food   -  Krachtige kokos ontbijtrepen
kokos ontbijtrepen

Krachtige kokos ontbijtrepen

Weer een heerlijke ontbijtreep voor een goed  en snel ontbijt of lekker als tussendoortje; de krachtige kokos repen. Kokos is erg gezond vanwege de vele antioxidanten die het bevat. Dadels bevatten weer veel vezels die goed zijn voor een goede stoelgang en de noten zitten uiteraard ook bomvol vitaminen en mineralen. Bij elkaar een goede combinatie om allerlei belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen via deze makkelijke en lekkere kokos ontbijtrepen! kokos ontbijtrepen ingredienten

Wat heb je nodig:

  • 15 dadels (zonder pit)
  • Handvol rauwe cashewnoten
  • Handvol rauwe amandelen
  • 4 el kokosrasp
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 el water
  • 1/2 tl gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
kokos ontbijtrepen bereiding kokos ontbijtrepen bereiding kokos ontbijtrepen bereiding kokos ontbijtrepen bereiding
~ adv. ~

Bereiding

  1. Haal de pitten uit de dadels
  2. Doe de cashewnoten en de amandelen in de keukenmachine tot het meel is geworden
  3. Voeg dan de kokosrasp, dadels, kokosolie, kaneel, gember, vanille en water toe aan de cashew/amandelmeel in de keukenmachine tot het een kleverige massa is geworden
  4. Leg een stuk bakpapier in een schaal van 8 x 8 en doe de kleverige massa erin
  5. Stamp aan met een lepel tot het een mooie plakkaat is
  6. Plaats de schaal voor ongeveer 2 uur in de koelkast
  7. Snijd daarna in de gewenste vorm en grootte
kokos ontbijtrepen kokos ontbijtrepen

Comments: 25

  • Maya
    15 oktober 2016

    Ik had wat moeite met de verhoudingen in dit recept en op de foto’ s hierboven zie ik hele lichte en donkere repen. Ik heb de helft van het aantal dadels gebruikt maar vond het alsnog veel te zoet. Ik vind het ook lastig om te bepalen hoeveel een handvol noten nou eigenlijk is. Ik heb er uiteindelijk veel meer noten in gedaan en meer kokosrasp om de repen minder zoet te maken. Door de helft van het mengsel heb ik cacaopoeder gedaan. Dit maakte de repen ook minder zoet. Hoewel ik veel minder dadels heb gebruikt zijn mijn repen nog erg donker van kleur. Lekker, maar mij toch nog te zoet. Volgende keer toch de verhoudingen veranderen. Bedankt voor het recept. vrgr Maya

      • Maya
        20 oktober 2016

        Ja, ik had inderdaad medjool dadels gebruikt. Gelukkig had ik er maar 8 in huis anders had ik er vast 15 door gedaan.:-) In ieder geval vind ik het recept absoluut de moeite waard en ik ga ze nog een keer maken maar dan met nog minder dadels. Jouw repen zijn ook veel witter. Die van mij zijn behoorlijk bruin. En inderdaad cacaopoeder toevoegen is echt een aanrader. vrgr Maya

  • Linda Riemsdijk
    1 november 2015

    Wow! Wat zijn deze super heerlijk!
    Ik heb het mengsel iets hoger dan op de foto van de reepjes, waardoor de repen dikker werden. Omdat het vrij machtig is, heb ik er uiteindelijk zelfs kleine vierkantjes van gemaakt en die even door de kokos gerold. Dan plakken ze ook niet meer van de kokosolie.
    Super chique verantwoorde bonbonnetjes die ook nog eens vullen; wie wil dat nou niet?! :)

  • chantal
    30 september 2015

    Heerlijke repen! deze ga ik zeker vaker maken

  • Roos
    10 augustus 2015

    Wannee moet je de vanille, gember en kaneel erbij doen?

  • Lysanne
    21 november 2014

    Het ziet er heerlijk uit, heb alle gerechten in huis.
    Maar is er ook nog een andere optie om de nootjes te malen wanneer je geen keukenmachine hebt?

  • Kaya-Quintana
    13 november 2014

    Wat een leuk idee, ziet er ook lekker uit. En gelukkig zonder pinda’s of andere dingen waar ik allergisch voor ben. Zeker eens proberen :D

  • Jenny
    19 mei 2014

    Hoe kan ik de repen het beste bewaren?

  • Paula van Sinttruije
    10 april 2014

    Wow dit recept is echt superlekker!
    Alleen het is bij mij zo kleverig dat het geheel absoluut niet uithard het is nog net zo klef als t was!
    Komt denk ik door de dadels die waren enorm vers en zacht heeft u tips voor de volgende keer? Ik kan het nu niet snijden in repen…

  • Maureen
    2 februari 2014

    Magnifique! Echt geweldig heerlijke repen!
    Mijn moeder, zus en ik kunnen er niet genoeg van krijgen!
    Het is een super snel en overheerlijk recept!
    Morgen de kokospap proberen!

    Hoop op nog meer van die geweldige kokos recepten!

      • Maureen
        8 februari 2014

        Hallo!
        Ik heb inmiddels de pindakaas cookies en de bountyballetjes gemaakt!
        Beide ook overheerlijk!
        De bountyballetjes zijn na een dag rusten nog lekkerder!
        De kokospap vond ik wat minder, vreemd smaakje en een té rauwe bite door de droge kokosrasp.. Maar dat vreemde smaakje komt misschien omdat ik er weinig honing in heb gedaan.

        Maar de bountyballetjes en pindakaascookies zijn hemels!

  • Jennifer
    5 januari 2014

    Wauw wat zijn deze repen lekker! Heerlijk! Ik heb al een aantal van je recepten gemaakt en het is genieten.

  • Isabelle
    28 november 2013

    Dit ziet er heel lekker uit, en sinds ik dol ben op kokosnoot … geen probleem voor mij!! Ik ga deze zeker eens uitproberen. Een vraagje, is dit een reep die ik tijdens het lopen en fietsen zou kunnen eten, een soort energy bar? Hebben jullie ook andre recepten en variaties? Alvast bedankt!!

  • Celine
    9 november 2013

    Ik heb het zonet gemaakt. Ligt nu in de ijskast. Ben benieuwd! Ik had alleen wel moeite om er 1 plakkaat van te maken. Heb je tips voor mij?

  • Danielle
    1 november 2013

    Lijkt me lekker! Hoeveel geraspte kokos moet erin want die zie ik op de foto maar niet in het recept terugkomen?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1