• 01Nov

    Krachtige kokos ontbijtrepen

    Weer een heerlijke ontbijtreep voor een goed  en snel ontbijt of lekker als tussendoortje; de krachtige kokos repen. Kokos is erg gezond vanwege de vele antioxidanten die het bevat. Dadels bevatten weer veel vezels die goed zijn voor een goede stoelgang en de noten zitten uiteraard ook bomvol vitaminen en mineralen. Bij elkaar een goede combinatie om allerlei belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen via deze makkelijke en lekkere kokos ontbijtrepen!

    kokos ontbijtrepen ingredienten

    Wat heb je nodig:

    • 15 dadels (zonder pit)
    • Handvol rauwe cashewnoten
    • Handvol rauwe amandelen
    • 4 el kokosrasp
    • 2 el kokosolie (gesmolten)
    • 2 el water
    • 1/2 tl gember
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl vanille extract

    kokos ontbijtrepen bereiding

    kokos ontbijtrepen bereiding

    kokos ontbijtrepen bereiding

    kokos ontbijtrepen bereiding

    Bereiding:

    1. Haal de pitten uit de dadels
    2. Doe de cashewnoten en de amandelen in de keukenmachine tot het meel is geworden
    3. Voeg dan de kokosrasp, dadels, kokosolie, kaneel, gember, vanille en water toe aan de cashew/amandelmeel in de keukenmachine tot het een kleverige massa is geworden
    4. Leg een stuk bakpapier in een schaal van 8 x 8 en doe de kleverige massa erin
    5. Stamp aan met een lepel tot het een mooie plakkaat is
    6. Plaats de schaal voor ongeveer 2 uur in de koelkast
    7. Snijd daarna in de gewenste vorm en grootte

    kokos ontbijtrepen

    kokos ontbijtrepen

25 Reacties

  1. 15 oktober 2016 om 17:09

    Ik had wat moeite met de verhoudingen in dit recept en op de foto’ s hierboven zie ik hele lichte en donkere repen. Ik heb de helft van het aantal dadels gebruikt maar vond het alsnog veel te zoet. Ik vind het ook lastig om te bepalen hoeveel een handvol noten nou eigenlijk is. Ik heb er uiteindelijk veel meer noten in gedaan en meer kokosrasp om de repen minder zoet te maken. Door de helft van het mengsel heb ik cacaopoeder gedaan. Dit maakte de repen ook minder zoet. Hoewel ik veel minder dadels heb gebruikt zijn mijn repen nog erg donker van kleur. Lekker, maar mij toch nog te zoet. Volgende keer toch de verhoudingen veranderen. Bedankt voor het recept. vrgr Maya

    • 17 oktober 2016 om 19:16

      Hi Maya, Bedankt voor je bericht. Ik had 15 kleine dadels, als je mejool dadels hebt dan moet je zeker minder gebruiken. Die zijn veel groter en ook wat zoeter. Qua handje noten heb ik een klein bakje (zie foto) gebruikt en gevuld. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten dus als het voor jou te zoet is zou ik zeker minder dadels gebruiken. Goed idee met de cacao poeder, lijkt me ook erg lekker! Groetjes, Shemara

      • 20 oktober 2016 om 19:32

        Ja, ik had inderdaad medjool dadels gebruikt. Gelukkig had ik er maar 8 in huis anders had ik er vast 15 door gedaan.:-) In ieder geval vind ik het recept absoluut de moeite waard en ik ga ze nog een keer maken maar dan met nog minder dadels. Jouw repen zijn ook veel witter. Die van mij zijn behoorlijk bruin. En inderdaad cacaopoeder toevoegen is echt een aanrader. vrgr Maya

  2. 1 november 2015 om 16:43

    Wow! Wat zijn deze super heerlijk!
    Ik heb het mengsel iets hoger dan op de foto van de reepjes, waardoor de repen dikker werden. Omdat het vrij machtig is, heb ik er uiteindelijk zelfs kleine vierkantjes van gemaakt en die even door de kokos gerold. Dan plakken ze ook niet meer van de kokosolie.
    Super chique verantwoorde bonbonnetjes die ook nog eens vullen; wie wil dat nou niet?! :)

  3. 30 september 2015 om 08:56

    Heerlijke repen! deze ga ik zeker vaker maken

  4. 10 augustus 2015 om 09:16

    Wannee moet je de vanille, gember en kaneel erbij doen?

    • 3 november 2015 om 20:42

      Hi Roos, Die moet je direct in de blender erbij doen. Ik zie nu dat ik dat er ben vergeten bij te zetten. Ik pas het aan, dank je wel en succes!

  5. 21 november 2014 om 09:21

    Het ziet er heerlijk uit, heb alle gerechten in huis.
    Maar is er ook nog een andere optie om de nootjes te malen wanneer je geen keukenmachine hebt?

    • 21 november 2014 om 11:11

      Hi Lysanne,

      Je kunt de nootjes in een vijzel fijnmalen of met een keukenmes hakken. Je bent dan wel iets langer bezig ;)

  6. 13 november 2014 om 15:43

    Wat een leuk idee, ziet er ook lekker uit. En gelukkig zonder pinda’s of andere dingen waar ik allergisch voor ben. Zeker eens proberen :D

  7. 19 mei 2014 om 21:33

    Hoe kan ik de repen het beste bewaren?

    • 28 mei 2014 om 22:35

      Hoi Jenny, je kunt de kokos ontbijtrepen het beste in de koelkast bewaren. Als je kleine velletjes bakpapier tussen de reepjes legt voorkom je dat ze aan elkaar blijven plakken!

  8. 10 april 2014 om 07:48

    Wow dit recept is echt superlekker!
    Alleen het is bij mij zo kleverig dat het geheel absoluut niet uithard het is nog net zo klef als t was!
    Komt denk ik door de dadels die waren enorm vers en zacht heeft u tips voor de volgende keer? Ik kan het nu niet snijden in repen…

    • 30 april 2014 om 22:09

      Bedankt voor je reactie Paula! Leuk om te horen dat het in de smaak valt :) Wat betreft het kleffe resultaat: De dadels volgende keer misschien iets laten uitdrogen, oftewel minder verse gebruiken? :) Succes!

  9. 2 februari 2014 om 18:11

    Magnifique! Echt geweldig heerlijke repen!
    Mijn moeder, zus en ik kunnen er niet genoeg van krijgen!
    Het is een super snel en overheerlijk recept!
    Morgen de kokospap proberen!

    Hoop op nog meer van die geweldige kokos recepten!

    • 3 februari 2014 om 22:25

      Ontzettend leuk om te horen dat jullie er zo van genieten Maureen! Hoe vond je de kokospap?

      • 8 februari 2014 om 22:18

        Hallo!
        Ik heb inmiddels de pindakaas cookies en de bountyballetjes gemaakt!
        Beide ook overheerlijk!
        De bountyballetjes zijn na een dag rusten nog lekkerder!
        De kokospap vond ik wat minder, vreemd smaakje en een té rauwe bite door de droge kokosrasp.. Maar dat vreemde smaakje komt misschien omdat ik er weinig honing in heb gedaan.

        Maar de bountyballetjes en pindakaascookies zijn hemels!

  10. 5 januari 2014 om 13:46

    Wauw wat zijn deze repen lekker! Heerlijk! Ik heb al een aantal van je recepten gemaakt en het is genieten.

  11. 28 november 2013 om 22:38

    Dit ziet er heel lekker uit, en sinds ik dol ben op kokosnoot … geen probleem voor mij!! Ik ga deze zeker eens uitproberen. Een vraagje, is dit een reep die ik tijdens het lopen en fietsen zou kunnen eten, een soort energy bar? Hebben jullie ook andre recepten en variaties? Alvast bedankt!!

  12. 9 november 2013 om 17:28

    Ik heb het zonet gemaakt. Ligt nu in de ijskast. Ben benieuwd! Ik had alleen wel moeite om er 1 plakkaat van te maken. Heb je tips voor mij?

    • 9 november 2013 om 17:59

      Hoi Celine, een andere optie is om het mengsel op een grote snijplank te leggen, dan een stuk bakpapier eroverheen en met een deegroller uitrollen tot de gewenste dikte. Eet smakelijk alvast!

  13. 1 november 2013 om 20:36

    Lijkt me lekker! Hoeveel geraspte kokos moet erin want die zie ik op de foto maar niet in het recept terugkomen?

    • 2 november 2013 om 00:23

      Dat is inderdaad wel handig om erbij te zetten, vrij essentieel voor kokosrepen ;) Je hebt 4 el kokosrasp nodig voor de repen. Bedankt voor je berichtje!

Reageer op dit artikel

Beestachtige brownies recept
Beestachtig gezonde brownies

Wie houdt er nou niet van brownies? En elke brownie liefhebber heeft ze vast wel een keer zelf gemaakt. Ook...