• 26mei

    Home-made sushi met gamba’s en spicy tuna

    Sushi vind ik heerlijk, vooral als het weer wat warmer begint te worden. Een makkelijk en fris gerecht die je kunt serveren met wat heerlijke en gezonde zeewiersalade. Ik vind het alleen lastig soms om de goede ingrediënten ervoor te vinden. Nu is Terrasana laatst met een hele Japanse lijn uitgekomen dus dat ben ik natuurlijk direct gaan proberen. Ze hebben zelfs glutenvrije Tamari sojasaus. Omdat ik fan ben van de spicy tuna sushi en dol ben op gamba’s zijn dat de sushi’s die ik heb gemaakt. Je kunt natuurlijk ook vega sushi maken met ei en groente of verse tonijn en zalm erin doen, expirimenteer er maar op los.

    Wat heb je nodig voor de sushi met gamba’s en spicy tuna

    • 100 gr biologische jumbo garnalen
    • 1 teentje knoflook
    • 2 tl cayenne peper (of wat verse chili peper)
    • peper en zout naar smaak
    • 1 blikje (met de hengel gevangen) tonijn
    • 3 a 4 tl cayenne peper
    • 1/2 sjalotje
    • 1 el mayonaise
    • 1 el peterselie
    • 1 tl citroensap
    • 400 gr sushirijst of quinoa
    • 4 nori vellen
    • Rijstazijn
    • sojasaus
    • wasabi
    • Stukje komkommer
    • 1 wortel
    • 1/2 avocado

    Bereiding

    1. Kook de sushirijst volgens de bereiding op het pakje
    2. Maak ondertussen de tonijn aan met de cayenne, heel fijn gesneden sjalotje, mayonaise, peterselie en citroensap. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en extra cayenne
    3. Bak de garnalen met een teentje knoflook en de cayenne en breng op smaak met een beetje peper en zout
    4. Maak vervolgens de sushirijst aan (tijdens het afkoelen) met de rijstazijn
    5. Snijd de komkommer, wortel en avocado in dunne reepjes
    6. Leg een nori vel op een sushir rol mat en bedek die met de sushirijst (een spatel werkte bij mij het beste om het goed te kunnen verspreiden)
    7. Leg de groente naar keuze redelijk in het begin van het met rijst gevulde nori vel en top met tonijn of de gamba’s
    8. Rol de vellen op met de sushi rol mat en snijd daarna in gelijke stukken
    9. Serveer met eventueel wat zeewiersalade, wasabi en sojasaus

    terrasana sushi

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
linzensalade geitenkaas
Linzensalade met geitenkaas

Linzen spelen de laatste tijd een grote rol in mijn leven en daardoor ook op EerlijkerEten. Ik heb ze een...

Sluiten