• 28Sep

    Lactosevrij vanille dessert met havermout en aardbeien

    Advertisement

    Vanille en aardbeien zijn natuurlijk een geweldige combinatie en al helemaal als dessert! Een gezond toetje hoort bij een gezond en lekker etentje, maar wat nou als je voor iemand gaat koken die lactose-intolerant is? Afgelopen week was het mijn beurt om het dessert te maken voor een groepje vriendinnen, waarvan iemand dus helaas lactose-intolerant is.

    Challenge accepted!

    Ik wilde graag een gezond toetje maken, maar daar had ik vanilleyoghurt voor nodig dus ging ik op zoek naar een goed alternatief. Zo kwam ik uit bij Arla Lactofree, een nieuw product waar ik blij van werd. Ik moet zeggen dat ik het verschil met gewone vanilleyoghurt niet proef, dus wat mij betreft is het een goede en smaakvolle oplossing. En dat is goed nieuws voor alle lactose-intolerante mensen! Wat ik ook fijn vind: Arla staat voor natuurlijk en duurzaam. En ze gebruiken geen kunstmatige toevoegingen. Genieten van vanilleyoghurt zonder lactose, dus zonder zorgen!

    arla vanilleyoghurt lactofree

    Het dessert is een one-of-a-kind en eigenlijk met niets anders echt te vergelijken. Een must try al zeg ik het zelf. Heerlijk zoet door de dadels en door de verschillende lagen echt een feestje om te eten! De combinatie van Arla Lactofree Vanilleyoghurt, aardbeien en wat rauwe cacao sprinkles is een toetje made in heaven.

    Wat heb je nodig voor dit lactosevrije vanille dessert?

    Voor 4 personen

    • 300 gr verse (biologische) aardbeien
    • 100 gr havermout
    • 4 a 5 zachte dadels
    • 1 el lijnzaad
    • 70 ml water water
    • 200 ml Arla Lactofree vanilleyoghurt
    • 4 el (rauwe) chocolade
    • 4 kleine takjes verse munt

    Bereiding

    1. Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze dan even weken in het warme water
    2. Voeg dan de havermout en lijnzaad toe en roer goed door, even laten rusten zodat de havermout het water goed opneemt
    3. Snijd ondertussen de aardbeien in partjes
    4. Klopt de vanilleyoghurt een beetje op
    5. Pak een mooi glas en begin met een laagje havermout, dan doe je er wat vanilleyoghurt overheen en top met de aardbeien. Herhaal tot je het glas mooi gevuld hebt.
    6. Als garnering schaaf je wat (rauwe) chocolade over de glazen heen en zet je er een klein takje munt op, eet smakelijk!

    arla vanille toetje

Reageer op dit artikel

glutenvrije gepaneerde mosselen
Glutenvrije gepaneerde mosselen

Mosselen zijn lekker, zitten vol met eiwitten en zijn snel te maken. Een perfect gerecht voor in de zomer omdat...