• 02Okt

    Superfood Snickers!

    Snickers! Voor veel candybar liefhebbers staat deze zeker in de top5. Het is ook mijn guilty pleasure en absoluut geen gezonde snack, maar het hoeft natuurlijk niet altijd gezond. Wat als je nu ook gezonde Snickers kunt eten? Met dit recept kan dat! Als echte Snickers fan moet ik zeggen, stiekem zijn deze nóg lekkerder.

    12 porties

    Wat heb je nodig:

    Raw chocolade

    Zelf caramel maken

    • 170 gr dadels zonder pit
    • 3 el agave siroop
    • 2 el biologische pindapasta
    • 1/2 tl himalaya zout
    • 2 el kokosolie
    • 1 1/2 tl vanille extract

    Voor de vulling

    • 200 gr ongezouten pinda’s

    zelf caramel maken

    zelf caramel maken

    rauwe cacao

    gezonde snickers maken

    zelf snickers maken

    zelf snickers maken

    Bereiding:

    1. Doe de dadels, agave siroop, pindapasta, himalaya zout, vanille extract en de kokosolie (ingrediënten voor de caramel) in de blender tot het een gladde massa is geworden
    2. Vervolgens meng je de kokosolie, rauwe cacao en de ahorn siroop (ingrediënten voor de chocolade) in een kom tot het een mooi glad mengsel is geworden
    3. Dan doe je een laagje van het chocolade mengels onderop de cups van de siliconen muffinhouder
    4. Dan een laag van het caramel mengsel (druk aan met je vingers)
    5. Vervolgens strooi je wat pinda’s eroverheen, zoveel je zelf lekker vindt
    6. En tot slot het laatste laagje met chocolade zodat de pinda’s bedekt zijn
    7. Plaats de cups ongeveer 30 minuten in de vriezer en serveer direct of bewaar daarna in de koelkast, de chocolade smelt namelijk bij kamertemperatuur. Snel opeten dus!

    gezonde snickers maken

    gezonde snickers maken

9 Reacties

  1. 7 februari 2015 om 16:00

    Ze waren heeeeerlijk !!

  2. 23 januari 2015 om 22:11

    Ik heb ze nu al regelmatig gemaakt. Ik doe er niet alleen nootjes op, maar ook een paar met rozijntjes. Of met gojibesjes, kokosrasp, hennepzaadjes, stukjes pistachenootjes, enz. Lekker hoor! Bedankt voor je recept dus! :-)

  3. 24 december 2014 om 20:02

    Ik heb ze drie keer zo dik gemaakt (had mij een beetje verkeken op de hoeveelheid chocolade en moest die dus bijmaken). Vooral de caramel is een feestje om van te snoepen. Samen met de pinda’s heeft het inderdaad wel wat weg van snickers/nuts. Wij hebben ervan genoten!

  4. 7 april 2014 om 10:17

    Deze snickers heb ik gisteren gemaakt. Ze zijn echt super lekker! Dit recept is zeker een blijvertje

  5. 5 april 2014 om 10:09

    Oeeee die zien er echt heerlijk uit. Ik heb alleen geen pinda’s in huis dus die ga ik op mijn boodschappenlijstje zetten. En dit weekend maken ;-)

  6. 2 april 2014 om 18:59

    Oeeee dit ziet er heerlijk uit. Ik ga het zeker een keer proberen

Reageer op dit artikel

chia- hennepzaad ontbijtrepen
Superfood: Chia- en hennepzaad ontbijtreep

Superfood chia hennepzaad repen. Superfood is upcoming, logisch ook, aangezien het enorm gezond is en je er veel leuke en...