• 21Mrt

    Geliefde glutenvrije monchoutaart

    Een heerlijke monchoutaart, daar had ik echt zoveel zin in! Om ervan te kunnen genieten zonder zorgen maak ik er een gezonde, glutenvrije monchoutaart van. Als je wilt kun je hem zelfs lactosevrij maken. Als je de yoghurt vervangt door cashew noten en de noten voor minimaal 12 uur weekt in water, dan heb je ook een heerlijke romige taart. Om de koekjesbodem glutenvrij te maken heb ik gekozen voor de koekjes van Schär, zij hebben een heel breed glutenvrij assortiment. Ondanks dat het glutenvrij is proeft het niet zo, er zit een goede smaak aan dat je het eigenlijk niet door hebt dat je glutenvrij eet. Perfect dus om te gebruiken voor deze heerlijke gezonde, glutenvrije monchoutaart, ready, set, go!

    Wat heb je nodig voor de glutenvrije monchoutaart

    Voor de bodem

    • 10 Schär digestive landtaler koekjes
    • 2 el kokosolie (gesmolten)

    Voor de vulling

    • 250 gr Griekse yoghurt of 250 gr cashewnoten (12 uur in water geweekt)
    • 2 el honing of ahorn
    • 1/2 tl vanillepoeder
    • 1 tl verse limoensap
    • 2 gelatineblaadjes

    Voor de topping

    • 250 gr (diepvries) kersen
    • 1 el honing of ahorn
    • 2 blaadjes gelatine

    monchou taart recept glutenvrij

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Stamp de koekjes fijn in een beslagkom en smelt ondertussen de kokosolie
    3. Roer de gesmolten kokosolie door de stampte koekjes heen
    4. Pak een taartvorm (ik heb een kleinere gebruikt 12 cm) en bekleed de bodem met wat bakpapier
    5. Schep de koekkruimels in de taartvorm en druk goed aan met een lepel
    6. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten
    7. Leg ondertussen de gelatineblaadjes in een bakje met water (net genoeg dat de blaadjes onder water liggen)
    8. Pak een beslagkom en schep daar de yoghurt in en roer de honing of ahorn, vanille en limoensap goed doorheen
    9. Verwarm de gelatine kort zodat het oplost in het water
    10. Roer de gelatine door het yoghurt mengsel
    11. Haal de bodem uit de oven en schenk het yoghurt mengsel over de bodem heen
    12. Dek af en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven
    13. Haal de taart uit de koelkast en begin met de topping
    14. Leg de gelatineblaadjes weer in wat water
    15. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm daar de kersen in samen met de honing of ahorn
    16. Er komt wat water vrij omdat het diepvries kersen zijn
    17. Roer de gelatineblaadjes daar goed doorheen en schenk vervolgens het kersen over de vulling en zet weer in de koelkast om op te stijven
    18. Snijd de taart in mooie puntjes en enjoy!

    glutenvrije monchou taart

Reageer op dit artikel

makreel pate crostini
Meesterlijke makreelpaté op speltcrostini’s

Hapjes doen het altijd goed. Als je visite krijgt of gewoon lekker op een zondag op de bank een film...