• 04Nov

    Fantastische frittata!

    Een heerlijke frittata vol met verse tomaat, ui en basilicum. Goed voor een makkelijke maaltijd of als stevig ontbijt. Je kunt natuurlijk goed variëren met bepaalde groenten of kruiden die je lekker vindt. Zo heb je elke keer een nieuwe smaak op tafel staan!

    frittata ingredienten

    Voor 4 personen

    Wat heb je nodig:

    • 10 grote biologische eieren
    • 200 gram biologische spekjes
    • 2 pomodori tomaten
    • 4 kleine wilde tomaten
    • 1/4 courgette
    • 1 rode ui
    • 2 tenen knoflook
    • 2 el verse basilicum
    • 1 el verse peterselie
    • Zout en peper
    • Handjevol verse basilicum voor de topping

    Kook benodigdheden

    • Ovenvaste pan

    frittata ei mix

    frittata recept

    Bereiding:

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Snijd de knoflook, peterselie en basilicum fijn
    3. Roer in een middelgrote kom de eieren met 1 teentje fijngehakte knoflook, basilicum, peterselie, peper en zout
    4. Bak de spekjes tot het meeste vet eruit is, schep de spekjes eruit en zet opzij (laat de helft van het vet in de pan zitten)
    5. Snijd de tomaten en de courgette in plakjes en de ui in halve manen
    6. Bak de tomaten in het spekvet tot ze zacht zijn, doe dan het andere teentje fijngehakte knoflook erbij
    7. Vervolgens doe je de spek terug in de pan en verdeel het over de pan, vervolgens voeg je ook de courgette toe
    8. Dan schenk je het eimengsel over de tomaat, knoflook en spek heen
    9. Bak tot het voor de helft gaar is, dan leg je voorzichtig de tomaten, ui en een deel van de basilicum bovenpo de frittata
    10. Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de binnenkant ook helemaal gaar is, laat daarna 5 minuten afkoelen
    11. Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak en maak op met de rest van de basilicum blaadjes

    frittata recept

    Tip: mocht je geen ovenvaste pan hebben, kan je altijd op heel laag vuur met de deksel op de pan de frittata laten garen.

4 Reacties

  1. 27 september 2016 om 20:34

    Lijkt me heel lekker.Alleen staat er niet in het recept wanneer je de courgette moet toevoegen.

    • 17 oktober 2016 om 19:19

      Hi Ella, ik zie het en heb het direct aangepast. Je legt de courgette in de pan voor je het eimengsel eroverheen schenkt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt, geniet ervan!

  2. 12 augustus 2016 om 07:36

    14 courgettes in een frittata voor 4 personen? Lijkt mij een beetje veel…

    • 12 augustus 2016 om 09:03

      Hoi Arne, bedankt voor je bericht. Dit lijkt ons ook wat veel inderdaad, typefoutje! We hebben het aangepast naar 1/4 courgette ;)

Reageer op dit artikel

pompoensoep maken
Halloween pompoensoep

Donderdag 31 oktober is het weer zover; Halloween! In Nederland wordt Halloween niet zo uitbundig gevierd als in bijvoorbeeld Amerika,...