• 17sep

    Superfood: Chia- en hennepzaad ontbijtreep

    Superfood chia hennepzaad repen. Superfood is upcoming, logisch ook, aangezien het enorm gezond is en je er veel leuke en gezonde recepten mee kunt maken. Het mooie eraan is ook dat het vrijwel allemaal makkelijke recepten zijn, vooral deze repen. Je hebt binnen 15 minuten de repen klaar (oke het moet nog wel even de koelkast in, dus wat geduld is wel vereist) maar je kunt er een hele week van profiteren!

    ingredienten voor ontbijtreep

    Wat heb je nodig:

    • 18 el biologische havervlokken
    • 2 el hennepzaad
    • 2 el chiazaad
    • 1 el gebroken lijnzaad
    • 70 gr amandelen (ongebrand en ongezouten, gemalen in kleine stukjes)
    • 4 el biologische honing
    • 3 el biologische amandelpasta
    • 2 el kokosolie (gesmolten)
    • 1 1/2 tl vanille extract

    chiazaad hennepzaad

    ontbijtreep ingredienten

    ontbijtreep recept

    chia-hennep-bar-mix

    chia_hennep_bars_schaal

    Bereiding

    1. Maal de lijnzaad tot een soort meel en zet opzij
    2. Doe de amandelen in de keukenmachine tot het kleine stukjes zijn geworden (kijk uit dat het geen meel wordt)
    3. Mix in een grote kom de havervlokken, hennepzaad, chiazaad, lijnzaad en de amandelen
    4. In een kleinere kom, mix je de honing, amandelpasta, kokosolie en vanille extract tot een gladde massa
    5. Voeg de gladde massa aan de grote kom toe en mix het goed door elkaar, als het nodig is kun je je handen gebruiken
    6. Vet een ovenschaal in van 8 x 8
    7. Doe de mix in de ovenschaal en druk hard aan (echt goed hard, anders valt het later uit elkaar)
    8. Zet de schaal in de koelkast tot het hard geworden is
    9. Snijd daarna de bars in gewenste grote, het beste kun je ze daarna ook nog in de koelkast bewaren

    ontbijt reep zelf maken

    superfood chiazaad hennepzaad

    superfood ontbijtreep

6 Reacties

  1. 20 oktober 2014 om 16:19

    Ik heb ze nu in de koelkast staan. Ik ben benieuwd. Ik heb donkere amandelpasta gebruikt en het geheel ziet er toch minder ‘vloeibaar’ uit als op de foto’s. Volgende keer de havervlokken ook door de hakmolen halen?

    • 20 oktober 2014 om 20:02

      Spannend Vanessa :) hoe zijn ze geworden? In principe hoef je de havervlokken niet te hakken hoor, het is juist wel lekker als de reep zijn ‘bite’ houdt.

      • 21 oktober 2014 om 06:13

        Smaakt errug goed!

      • 21 oktober 2014 om 06:15

        Smaakt errug goed! Alleen vielen ze wel uit elkaar (ondanks goed aanstampen). Heb het nu met een lepel gegeten. Blijkt lekker. En minder droog dan verwacht.

  2. 5 februari 2014 om 14:12

    hij is super lekker, maar hoeveel calorieën zitten erin?

    • 23 februari 2014 om 12:50

      Hi Ilse, na wat rekenwerk is de uitkomst zo’n 60 à 65 calorieën per reepje!

Reageer op dit artikel

Lees vorig bericht:
superfood smoothie goji bessen
Superfood smoothie: goji bessen, maca en zomerfruit

Superfood smoothie met Goji bessen, vers fruit en Maca poeder. Een lekkere zoete energieboost! De Goji bessen zijn goed vanwege...

Sluiten