• 27Jul

    Aubergine dip – Baba Ganoush

    Dips, ik vind het heerlijk en makkelijk! Als je gezellig wat visite over de vloer hebt dan trek je wat toastjes uit de kast of bakt een broodje af, wat verse dips erbij en genieten maar. Van het broodbeleg in de winkel word ik nooit zo blij, als je goed kijkt wat er allemaal in zit dan kun je vaak de helft van de ingrediënten niet eens uitspreken. Dat geldt natuurlijk niet voor alles, maar wel voor de meerderheid en vooral in de reguliere supermarkten. Het is zo makkelijk om zelf beleg te maken en ook nog eens veel lekkerder en gezonder. Neem deze aubergine dip – Baba Ganoush, oke je moet de aubergine 40 min in de oven doen, maar daarna heb je binnen 5 minuten een heerlijke dip op tafel staan. Win-win zeg ik!

    Wat heb je nodig voor de aubergine dip

    • 1 grote biologische aubergine
    • 1 teentje knoflook
    • sap van een halve citroen
    • 1 el tahini (sesampasta)
    • 1 el olijfolie
    • 1/2 tl komijn
    • 1 tl cayennepeper
    • 1/2 tl paprikapoeder
    • Handje verse koriander of peterselie

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Leg de aubergine in zijn geheel in een ovenschaal en zet in de oven voor 40 minuten
    3. Laat de aubergine afkoelen en haal dan het vel eraf
    4. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe alle ingrediënten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer (houd wat verse kruiden apart zodat je dat als garnering kunt gebruiken)
    5. Schep het aubergine mengsel in een schaaltje en garneer met wat verse kruiden en genieten maar!

Reageer op dit artikel

avocadodip roomkaas
Avocado roomkaas dip

Daar hebben we er weer één, een zelfgemaakte dip/ broodbeleg. Wat ik eerder al aangaf is dat zelf beleg en...