Aubergine salade met een Mediterraans tintje

  -  Diner   -  Aubergine salade met een Mediterraans tintje
aubergine salade

Aubergine salade met een Mediterraans tintje

Aubergine salade met een Mediterraans tintje en een fantastische smaak! Ik maakte dit gerecht afgelopen weekend voor bij een bbq, maar dit is ook heerlijk als maaltijdsalade als je er nog wat feta bovenop doet of als bijgerecht met een lekker stukje vis. Wist je dat het eten van aubergine ervoor zorgt dat je andere voedingsstoffen beter opneemt in je bloed? Dat komt door de hoeveelheid vezels die aubergine bevat. Deze helpen de voedingsnutriënten beter te verteren. Een mooie aanwinst op je bord dus!

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de aubergine salade

  • 2 aubergines
  • 1,5 el tahini
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ingelegde citroen
  • Handjevol olijven
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el witte wijnazijn
  • Handje verse koriander
  • Olijfolie
  • peper en himalaya zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de aubergines door midden en snijd ze in (in blokjes en zorg dat je niet door de schil heen snijd)
  3. Besprenkel ze met wat olijfolie en zet in de oven voor 15 minuten
  4. Snijd de aubergine in grote blokjes
  5. Pel de tomaten (snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaat en leg even kort in kokend water en spoel dan direct af met koud water en je trekt zo het vel eraf bij het kruisje)
  6. Snijd de gepelde tomaat in stukken
  7. Verhit een pan met kokosolie of olijfolie en pers daar het teentje knoflook boven uit
  8. Voeg de aubergine, tomaat, koriander, paprikapoeder, tahini en witte wijnazijn aan toe en kook even door
  9. Snijd de ingelegde citroen in partjes
  10. Pak een mooie schaal en schep daar het aubergine mengsel in en top met de citroen, koriander en olijven

aubergine salade

Comments: 2

  • Tina
    21 juli 2016

    Hey, ik snap het eerste deel niet zo goed…moet je de aubergine na dat je ze hebt ingesneden en in de oven hebt gezet gewoon verder in blokjes snijden (door de schil) ? en waneer voeg je de tahini toe?

    Alvast bedankt!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1