• 18Jul

    Aubergine salade met een Mediterraans tintje

    Aubergine salade met een Mediterraans tintje en een fantastische smaak! Ik maakte dit gerecht afgelopen weekend voor bij een bbq, maar dit is ook heerlijk als maaltijdsalade als je er nog wat feta bovenop doet of als bijgerecht met een lekker stukje vis. Wist je dat het eten van aubergine ervoor zorgt dat je andere voedingsstoffen beter opneemt in je bloed? Dat komt door de hoeveelheid vezels die aubergine bevat. Deze helpen de voedingsnutriënten beter te verteren. Een mooie aanwinst op je bord dus!

    Wat heb je nodig voor de aubergine salade

    • 2 aubergines
    • 1,5 el tahini
    • 2 tomaten
    • 1 teentje knoflook
    • 1 ingelegde citroen
    • Handjevol olijven
    • 1/2 tl komijn
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el witte wijnazijn
    • Handje verse koriander
    • Olijfolie
    • Peper en zout naar smaak

    Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden
    2. Snijd de aubergines door midden en snijd ze in (in blokjes en zorg dat je niet door de schil heen snijd)
    3. Besprenkel ze met wat olijfolie en zet in de oven voor 15 minuten
    4. Snijd de aubergine in grote blokjes
    5. Pel de tomaten (snijd een kruisje aan de onderkant van de tomaat en leg even kort in kokend water en spoel dan direct af met koud water en je trekt zo het vel eraf bij het kruisje)
    6. Snijd de gepelde tomaat in stukken
    7. Verhit een pan met kokosolie of olijfolie en pers daar het teentje knoflook boven uit
    8. Voeg de aubergine, tomaat, koriander, paprikapoeder, tahini en witte wijnazijn aan toe en kook even door
    9. Snijd de ingelegde citroen in partjes
    10. Pak een mooie schaal en schep daar het aubergine mengsel in en top met de citroen, koriander en olijven

    aubergine salade

2 Reacties

  1. 21 juli 2016 om 22:27

    Hey, ik snap het eerste deel niet zo goed…moet je de aubergine na dat je ze hebt ingesneden en in de oven hebt gezet gewoon verder in blokjes snijden (door de schil) ? en waneer voeg je de tahini toe?

    Alvast bedankt!

    • 26 juli 2016 om 18:58

      Hi Tina, Bedankt voor je reactie en je oplettendheid! De tahini voeg je toe als je de rest van de ingrediënten in de pan doet (ik heb het nu aangepast in het recept). De aubergine snijd je inderdaad door de schil heen nadat je het uit de oven hebt gehaald. Is het zo duidelijk? :) Eet smakelijk alvast!

Reageer op dit artikel

quinoa gehaktballen
Quinoa gehaktballetjes (vegetarisch)

Toen ik dit recept voorbij zag komen bij de Natuurwinkel werd ik erg nieuwsgierig! Gehaktballetjes van quinoa, hoe komt dat...