• 14Feb

    Amandel chocoladetaart met aardbeien

    Amandel chocoladetaart met aardbeien, het perfecte taartje om iets te vieren! Laat het vandaag nou Valentijn zijn. Wie ga jij verrassen met deze heerlijke chocoladetaart? Uiteraard is het een gezondere variant, maar de smaak is er absoluut niet minder om. De cake is helemaal glutenvrij, lactosevrij en geraffineerde suikervrij. Je wilt je lief natuurlijk wel iets goeds geven ;) Om de taart helemaal te pimpen heb ik er ook Ridiculously Good chocolade in verwerkt. Een bos rozen erbij en je bent er helemaal klaar voor!

    Wat heb je nodig voor de amandel chocoladetaart met aardbeien

    Voor de cake

    • 1/2 rijpe banaan
    • 100 gr speltmeel of amandelmeel
    • 60 gr amandelen (in stukjes gehakt)
    • 100 ml water
    • 50 gr rauwe cacaopoeder
    • 4 el kokosbloesemsuiker
    • 8 el ahornsiroop
    • 60 ml kokosolie (gesmolten)
    • 1 el amandelpasta
    • 1 tl bakpoeder
    • Snufje zout

    Voor de topping

    • 80 gr rauwe pure chocolade
    • Handje verse aardbeien
    • 2 doosjes Ridiculously Good Almond & Date

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 175 graden
    • Pak een grote kom en prak daar de banaan in
    • Voeg dan de rest van de ingredienten toe en roer heel goed door
    • Vet een cakevorm (ik heb een kleine gebruikt) in met wat kokosolie en schenk het beslag erin
    • Zet in de oven voor 20-25 minuten
    • Haal de cake uit de oven en smelt de chocolade au bain marie
    • Snijd de aardbeien in plakjes
    • Schenk de gesmolten chocolade over de cake heen en top af met de aardbeien
    • Zet de cake voor ongeveer 30 minuten in de koelkast
    • Snijd de Ridiculously Good chocolade in stukjes en haal de cake uit de koelkast
    • Strooi de stukjes chocolade erover heen of leg netjes neer en genieten maar!

    chocoladecake amandelmeel

Reageer op dit artikel

tonijnpasteitjes
Perfecte party snacks

Feestjes zijn altijd leuk om te geven en gezellig om bij aanwezig te zijn. Vaak als ik een feestje geef,...