0
Vegan New York Cheesecake
Hier had ik nu zo’n trek in de laatste tijd. Misschien omdat alle restaurants en lunchrooms gesloten zijn, misschien omdat ik zwanger ben of anders omdat het gewoon briljant lekker is. Deze vegan New York Cheesecake is in ieder geval een winner!
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de Vegan New York Cheesecake
Voor de bodem
- 120 gr glutenvrije en vegan koekjes
- 42 gr kokosolie (gesmolten)
- 15 gr kokosbloesemsuiker
- Snufje kardemom
- Himalaya zout of Keltisch zeezout
- 1 tl sesamzaadjes
- Snufje kurkuma of matcha
Voor de vulling
- 125 gr rauwe cashewnoten (gewelde in water)
- 1 tl vanille extract
- Snufje gember
- 250 gr amandelyoghurt
- Snufje Himalaya zout of Keltisch zeezout
- 5 el arrowroot of maizena
- Sap van 1/2 citroen
- Klein snufje kurkuma
- 6 el kokosbloesem suiker
Topping
- Wij hebben verse aardbeien gebruikt
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en meng tot het een geheel is geworden
- Maak er daarna een soort kruimel deeg bal van
- Vet een kleine springvorm in of bekleed met bakpapier
- Druk de bodem goed aan in de springvorm en neem de zijkanten mee
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden
- Doe vervolgens alle ingrediënten van de vulling in een keukenmachine en mix tot het een mooi glad geheel is geworden
- Schenk/ schep de vulling uit de keukenmachine op de bodem en druk daarna de zijkanten aan op de vulling
- Zet in de oven voor 40-45 minuten tot de vegan cheesecake mooi goudgeel geworden is
- Laat de cheesecake afkoelen en zet hem daarna nog een tijdje in de koelkast, top af met wat verse aardbeien en genieten maar!