Zelfgemaakte granola
Granola is een gezond ontbijt om de dag goed te starten. Er zitten veel noten en zaden doorheen waardoor je veel vitaminen en mineralen binnen krijgt. Aangezien het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, kun je die maar beter zo goed en gezond mogelijk doen! Granola kun je heel makkelijk zelf maken en je hebt direct voor een paar weken een (h)eerlijkĀ zelfgemaakt ontbijt!
Wat heb je nodig:
- 100 gr hazelnoten
- 100 gr walnoten
- 100 gr pompoenpitten
- 100 gr zonnebloempitten
- 100 gr sesamzaadjes
- 500 gr havervlokken
- 40 gr kokos schaafsel
- 2 tl chia zaad
- 1 tl kaneel
- 75 gr zure kersen
- 200 gr gedroogde abrikozen
Voor erbij:
Ahornsiroop of magere yoghurt.
~ adv. ~
Bereiding
- Stamp de noten en zaden in een vijzel in grove stukjes.
- Mix de noten en zaden met de havervlokken, kokos en kaneel.
- Je kunt kiezen of je nu de kersen en de abrikozen erbij doet en in een luchtdichte pot doet en dan a la minute roosteren, of je spreidt het uit op een grote bakplaat en roostert het op 180 graden in de oven tot het mooi goudbruin is (regelmatig omscheppen).
- Laat de granola afkoelen, hussel de kersen en de abrikozen erdoor en doe het mengsel in een luchtdichte pot.
- Zelf heb ik voor het laatste gekozen want dan kun je het op elk moment direct eten met wat yoghurt of ahornsiroop erbij en hoef je het niet elke keer te roosteren.
Tip: voor wat variatie doe ik er af en toe wat vers fruit doorheen en het is ook erg lekker om als tussendoortje te eten!
Renske
Ziet er lekker uit! Hoe lang kan je het na het roosteren in een luchtdichte pot bewaren?
EerlijkerEten
Hoi Renske, de granola kun je zeker wel een paar weken bewaren.