Superfood: Chia- en hennepzaad ontbijtreep

  -  Comfort Food   -  Superfood: Chia- en hennepzaad ontbijtreep
chia- hennepzaad ontbijtrepen

Superfood: Chia- en hennepzaad ontbijtreep

Superfood chia hennepzaad repen. Superfood is upcoming, logisch ook, aangezien het enorm gezond is en je er veel leuke en gezonde recepten mee kunt maken. Het mooie eraan is ook dat het vrijwel allemaal makkelijke recepten zijn, vooral deze repen. Je hebt binnen 15 minuten de repen klaar (oke het moet nog wel even de koelkast in, dus wat geduld is wel vereist) maar je kunt er een hele week van profiteren!

ingredienten voor ontbijtreep

Wat heb je nodig:

  • 18 el biologische havervlokken
  • 2 el hennepzaad
  • 2 el chiazaad
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 70 gr amandelen (ongebrand en ongezouten, gemalen in kleine stukjes)
  • 4 el biologische honing
  • 3 el biologische amandelpasta
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 1/2 tl vanille extract

chiazaad hennepzaad

ontbijtreep ingredienten

ontbijtreep recept

chia-hennep-bar-mix

chia_hennep_bars_schaal

Bereiding

  1. Maal de lijnzaad tot een soort meel en zet opzij
  2. Doe de amandelen in de keukenmachine tot het kleine stukjes zijn geworden (kijk uit dat het geen meel wordt)
  3. Mix in een grote kom de havervlokken, hennepzaad, chiazaad, lijnzaad en de amandelen
  4. In een kleinere kom, mix je de honing, amandelpasta, kokosolie en vanille extract tot een gladde massa
  5. Voeg de gladde massa aan de grote kom toe en mix het goed door elkaar, als het nodig is kun je je handen gebruiken
  6. Vet een ovenschaal in van 8 x 8
  7. Doe de mix in de ovenschaal en druk hard aan (echt goed hard, anders valt het later uit elkaar)
  8. Zet de schaal in de koelkast tot het hard geworden is
  9. Snijd daarna de bars in gewenste grote, het beste kun je ze daarna ook nog in de koelkast bewaren

ontbijt reep zelf maken

superfood chiazaad hennepzaad

superfood ontbijtreep

Comments: 6

  • Vanessa
    20 oktober 2014

    Ik heb ze nu in de koelkast staan. Ik ben benieuwd. Ik heb donkere amandelpasta gebruikt en het geheel ziet er toch minder ‘vloeibaar’ uit als op de foto’s. Volgende keer de havervlokken ook door de hakmolen halen?

      • Vanessa
        21 oktober 2014

        Smaakt errug goed!

      • Vanessa
        21 oktober 2014

        Smaakt errug goed! Alleen vielen ze wel uit elkaar (ondanks goed aanstampen). Heb het nu met een lepel gegeten. Blijkt lekker. En minder droog dan verwacht.

  • ilse van der welle
    5 februari 2014

    hij is super lekker, maar hoeveel calorieën zitten erin?

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1