Home-made hummus
Zelfgemaakte hummus, h-eerlijk! Een echte aanrader als je iets lekkers gezonds op tafel wilt zetten. En nog super makkelijk te maken ook, als je een blender in je bezit hebt tenminste :) Door de relatief lage hoeveelheid calorieën is de kikkererwt goed voor mensen die op hun lijn willen letten. Door de grote hoeveelheid mineralen, vitaminen en vezels in de kikkererwten krijg je genoeg voedingsstoffen binnen. Plus dat je er een lekker vol gevoel door krijgt waardoor je minder snel gaat snoepen.
Wat heb je nodig:
- 570 gr biologische kikkererwten
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 2 el tahin (sesampasta)
- 1 el biologische Griekse yoghurt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl verse peterselie
- 2 el sesamzaad
- Zout en peper
~ adv. ~
Bereiding
- Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart
- Pureer de rest van de kikkererwten met wat vocht, het citroensap, peterselie, sesamzaad, de tahin, 2 tenen geperste knoflook, 1 tl zout en peper, tot een gladde massa in de blender
- Proef of de hummus op smaak is, voeg anders nog wat paprikapoeder, peper en himalaya zout toe
- Schep de hummus in een schaaltje en maak het mooi plat met de bolle kant van een lepel
- Strooi dan wat olijfolie, peterselie en paprikapoeder er overheen en klaar!
Patrick
In de eerste stap staat: “Giet de kikkererwten af en vang de helft van het vocht op. Houd 2 el kikkererwten apart”… Vervolgens staat echter nergens wat je met die 2 el kikkererwten nog doet? Gooi je die weg, is dat “garnering” of gaat he om het vocht ipv de kikkererwten?
EerlijkerEten
Hoi Patrick, Dat is een goede vraag. De 2 el kikkererwten zijn inderdaad voor de garnering bedoeld. Succes!