0
Vegan feta
Zo makkelijk en zo lekker, dat ik dit niet eerder gemaakt heb… Deze vegan feta is binnen 5 minuten klaar als je de cashewnoten geweekt hebt voor 12 uur of even een uurtje in gekookt water legt.
Wist je dat; cashewnoten voor ruim 75% uit onverzadigde vetten bestaan? De vetten waar ons lichaam ons voor bedankt als we ze tot ons nemen. Ook bevatten ze enorm veel vitamine B, goed voor de spiergroei en gezondheid.
Ik gebruik cashewnoten heel veel als basis voor vegan (cream) cheese of als topping op salades, soepen, broodjes en wat al niet meer.
~ adv. ~
Wat heb je nodig voor de vegan feta
- 1 cup cashewnoten
- 2 el witte azijn
- 1 el water
- 1 tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
Keukenbenodigdheden
Bereiding
- Leg de rauwe cashewnoten in het water voor 12 uur of leg ze 1 uur in kokend water
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het nog een kruimelig maar toch samenhangend geheel is geworden
- Doe in een luchtdichte pot en zet in de koelkast of serveer direct. Lekker op brood, bij een salade, over de soep en ga zo maar door. Enjoy!
Leuk in je keuken