Tahini koekjes

  -  Health   -  Tahini koekjes
Tahini koekjes

Tahini koekjes

Heerlijke tahini koekjes met een edge. Gemaakt van tahini (sesampasta) en boekweitmeel waardoor ze ook glutenvrij zijn en uiteraard ook geraffineerde suikervrij en vegan. Dit recept past daardoor prima thuis in de categorie gezonde comfort food. Ons bezoek heeft het ook wel tongstrelend genoemd haha ;)

Wist je dat: Tahini, sesampasta, veel gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen bevat? Daarnaast hebben sesamzaadjes een positief effect op ontstekingen aan de gewrichten, dat komt onder andere door de antixoidanten.

Je kunt ook heerlijke dressings en baba ganoush maken met tahini.

~ adv. ~

Wat heb je nodig voor de tahini koekjes

  • 1 cup kokosbloesemsuiker
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl himalaya zout
  • 1 cup tahini (op kamer temperatuur)
  • Cacao nibs naar smaak
  • 1 tl vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr boekweitmeel of een meel naar keuze

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng eerst de tahini met de vanille en kokosbloesemsuiker. Het is echt belangrijk dat de tahini goed geschud wordt zodat het een vloeibare substantie is.
  3. Voeg daarna de rest van de ingrediƫnten toe en meng tot het een geheel is, het kan wat korrelig zijn en dan voeg ik nog 1 a 1,5 eetlepel water toe
  4. Maak gelijke balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat
  5. Zelf druk ik de koekjes altijd plat omdat ze dan knapperiger worden maar je kunt ze ook bol laten en ze lopen dan uit
  6. Je kunt de koekjes nog bestrooien met cacao nibs of sesamzaadjes
  7. Zet de koekjes in de oven voor 8 a 9 minuten, laat ze daarna goed afkoelen en geniet!

Liefs, Shemara

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1